Căutare Live

Cea mai buna rețetă de înghețată. O poți prepara chiar la tine acasă, în numai patru pași

Care poate fi desertul preferat pe timp de vară, dacă nu înghețata? Mai ales când se prepară atât de ușor, chiar în confortul casei tale, fără prea multe bătăi de cap.

Care poate fi desertul preferat pe timp de vară, dacă nu înghețata? Mai ales când se prepară atât de ușor, chiar în confortul casei tale, fără prea multe bătăi de cap.

Astăzi, vorbim despre delicioasa "Înghețată de vanilie în patru pași".

Ingrediente:

300ml lapte
100g zahăr pudră
4 gălbenuşuri de ou
2 păstăi de vanilie
300ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare:

Pasul 1 - Setaţi congelator la -18C. Aduceţi laptele în punctul de fierbere. Separat amestecaţi bine zahărul şi gălbenuşurile până la omogenizare. Aşezaţi castronul pe un prosop umed şi turnaţi treptat laptele fierbinte peste ouă şi zahăr, amestecând continuu. Așezați tigaia înapoi pe foc şi mai amestecaţi până când se îngroaşă, după care compoziţia se lasă la răcit complet.

Pasul 2 - După ce amestecul s-a răcit, se adaugă smântâna şi se taie păstăile de vanilie, se scoate miezul folosind un vârf de cuţit şi se adaugă în compoziţie. Acum, bateţi bine amestecul cu ajutorul unui mixer, până se îngroaşă.

Pasul 3 - Amestecul de îngheţată se toarnă într-un recipient de mică adâncime, se acoperă şi se lasă la congelator 3-4 ore.

Pasul 4 - La fiecare jumătate de oră, timp de 3-4 ore, scoateţi îngheţata din congelator şi amestecaţi-o cu furculiţa ca un piure. În acest fel, veţi obţine o îngheţată cremoasă şi fină, fără cristale.

Ultimele știri