Cremșnitul este prăjitura care se încadrează perfect pe platoul cu prăjituri de la sărbătorile de iarnă, nu doar pentru simplitatea și gustul delicios, dar și pentru aspectul frumos, în culorile zăpezii.
Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie
Dacă alegeți să preparați foile de cremșnit în casă, vedeți mai jos Rețeta celui mai reușit Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie.
Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta celui mai reușit Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie:
Citește și: Cremes cu frișcă și căpșuni. Un desert bicolor, delicios și spectaculos
Mod de preparare pentru Rețeta celui mai reușit Cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie
Pentru aluatul foilor de cremșnit, amestecăm într-un vas, gălbenușurile cu sare, apoi adăugăm untul moale, iaurtul și oțetul. Omogenizăm amestecul și încorporăm, treptat, făina. Va rezulta un aluat ușor moale, dar nelipicios și ulor de întins.
Pentru uns aluatul, amestecăm untul moale cu făina până la omogenizare. Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.
Ungem aluatul cu 2/3 din compoziția de unt cu făină și îl împăturim în trei. Presăm ușor aluatul împăturit și îl ungem din nou cu restul de compoziție. Din nou îl împăturim în trei, îl acoperim cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 40 de minute, sau până când se întărește compoziția din interior.
Apoi, coacem 3 foi pentru cremșnit pe dosul unei tăvi de 20/30 cm.
Pentru crema de vanilie, amestecăm amidonul cu 1/4 din laptele rece, iar restul de lapte îl punem la fiert cu un praf de sare și zahărul. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm compoziția de amidon și amestecăm intens până când crema este fiartă și îngroșată ca o budincă. Stingem focul și adăugă, vanilia. Dăm crema la rece, apoi încorporăm untul moalem cu ajutorul mixerului.
Întindem crema între foile de cremșnit și dăm deliciosul cremșnit cu foi preparate în casă și cremă de vanilie la rece, până când foile se frăgezesc și se poate porționa frumos.
Decorăm cremșnitul cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru un plus de gust și aspect.
Rețetă de Cozonac pentru Crăciun cu umplutură de caramel și nuci - Rețeta lui Vlăduț... Rețete de aperitive pentru mesele festive. Ruladă de spanac cu cremă de brânză...