Antena Căutare

Cum pregătim dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor. Rețetă de vară, delicioasă!

Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor o mâncare gustoasă de vara și foarte sănătoasă cu legume de grădină.

Cum pregătim dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor. Rețetă de vară, delicioasă! Galerie
dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor

Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor o mâncare gustoasă de vara și foarte sănătoasă cu legume de grădină.

Rețeta Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor - ingrediente


  • 2 dovlecei cruzi, de grădină
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, roșu
  • sare și piper
  • cimbru
  • măghiran
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • 200 gr cașcaval afumat
  • 1 lingură de ulei
  • Pentru sos:
  • 250 gr pastă de roșii
  • miezul decupat de la dovlecei
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper
  • 4-5 frunze de busuioc
  • 150 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Rețeta Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor - Preparare

Încingem uleiul într-o tigaie adâncă și călim ușor ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Adăugăm morcovii și ardeiul, iar când sunt morcovii pătrunși, adăugăm carnea de pui, tocată. Amestecăm bine totul și presărăm condimentele și sare. Cât toate ingredientele sunt pătrunse ridicăm tigaia de pe foc. Lăsăm compoziția să se răcească bine, adăugăm pătrunjelul tocat și ouăle și omogenizăm.

Spălăm bine dovleceii, îi decupăm pe jumătate, transversal și le scobim interiorul, lăsându-le margini de 5-6 mm.

Trecem miezul dovleceilor prin blender și îl punem la fiert cu pasta de roșii și apa, pregătind un sos delicios. Răzuim și un cățel de usturoi, adăugăm frunze de busuioc tocate mărunt, sare și piper după gust și fierbem sosul pentru câteva minute.

Cum pregătim dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor. Rețetă de vară, delicioasă!

Umplem jumătățile de dovlecei cu amestecul de carne și legume și îi așezăm într-o formă de copt, împreună cu sosul. Dăm dovleceii umpluți în sos de roșii la cuptor pentru 20-30 de minute, la 180 de grade, sau până când dovleceii se pătrund. În ultimele 5-6 minute, presărăm deasupra lor cașcaval răzuit pentru a-i gratina frumos.

Cum pregătim dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor. Rețetă de vară, delicioasă!

Spor și poftă bună!

Citiți și rețeta Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval!

Din aceeași categorie a preparatelor de vară, vedeți și rețeta Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi!

Sursa

Cea mai simplă, răcoroasă și hidratantă salată de vară! Salată de castraveți cu usturoi.... Muffins cu iaurt și prune, aromate cu scorțișoară. Un desert cu fructe, delicios....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x