Antena Căutare

Cum să faci cel mai pufos cozonac de post cu nucă și cacao!

Cum să faci cel mai pufos cozonac de post cu nucă și cacao!
Cozonac de post cu nucă și cacao

Cozonacul, cel mai îndrăgit desert, este delicios chiar și în varianta de post, precum acest pufos Cozonac de post cu nucă și cacao.

Foarte bun și reușit este și acest Cozonac de post cu fanta în aluat!


Ingrediente pentru Cozonac de post cu nucă și cacao

  • Pentru aluat:
  • 450-500 g făină
  • 250 ml lapte de cocos
  • 100 ml ulei de cocos
  • 125 g zahăr
  • 25 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de rom
  • 10 g drojdie uscată
  • 1/4 linguriță de sare
  • Pentru umplutură:
  • 150 gr nucă tăiată grosier
  • 30 g cacao
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri lapte de cocos
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apă
  • 1 linguriță esență de rom
  • 50 g zahăr

Mod de preparare Cozonac de post cu nucă și cacao

Punem laptele de cocos într-un ibric, pe foc, dar nu îl lăsăm decât să se încălzească ușor.
Cernem făina într-un vas încăpător și facem o adâncitură la mijlocul ei.
Punem acolo drojdia uscată, cu o lingură de zahăr.
Turnăm puțin lapte de cocos ușor cald și amestecăm drojdia cu zahărul, până se omogenizează și rezultă o maia.
Frecăm uleiul de cocos, solid cu restul de zahăr și sare și adăugăm, treptat, restul de lapte de cocos cald.
Turnăm totul peste maiaua de la centrul făinii și începem să frământăm aluatul de cozonac, până devine ferm.
Îl acoperim și îl lăsăm la loc cald până își dublează volumul.
Între timp pregătim umplutura amestecând într-un vas toate ingredientele.
Când aluatul și-a dublat volumul, îl împărțim și îl întindem în două foi de 2 cm grosime, întindem umplutura peste ele și le rulăm strâns.
Împletim rulourile și așezăm împletitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
O acoperim și o lăsăm la loc cald, pentru 40-45 de minute.
Preparăm și siropul fierbând apa cu zahărul și adăugând la final esența de rom.
Coacem cozonacul de post cu nucă și cacaola 180 de grade, pentru 40-45 de minute, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
În ultimele 8-10 minute, scoatem cozonacul și îl ungem cu siropul și presărăm zahăr tos peste el.
Lăsăm cozonacul să se tempereze în tavă, 5-6 minute, apoi îl transferăm pe un grătar de răcire

Cum preparăm dulceață din coji de pepene roșu!... Conserve pentru iarnă: Ketchup preparat în casă fără conservanți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x