Antena Căutare

„Gulaş de vită cu găluşte”, cel mai bun preparat tradițional din Harghita. De data asta, tanti Ildiko, mai tare ca Sanda Marin!

gulaş de vită cu găluşte de făină

Dacă aveţi poftă de un gulaş pe stil unguresc, vă propunem o rețetă genială, care nu are cum să dea greș!

Aveţi nevoie de:

carne de vită, tăiată cubuleţe (cam 500 g)

o ceapă mare

3 morcovi

jumătate de ardei gras verde

un sfert de ţelină

2 roşii

100 g de pastă de tomate

4 căţei de usturoi

pastă de ardei iute

pătrunjel verde

2 ouă

5 linguri cu vârf de făină

sare

boia

piper

Mod de preparare

Ceapa, tăiată solzişori, se pune la călit în ulei de floarea soarelui. Când a devenit transparentă, se adaugă carnea de vită şi se lasă puţin la călit. Apoi se pune ardeiul, tăiat cubuleţe, morcovii, tăiaţi rondele şi ţelina, dată pe răzătoarea mare. Se lasă 5 minute, amestecând din când în când, după care se pune boiaua, cam o linguriţă, se amestecă şi se pune apă cât să acopere totul.

Se lasă să fiarbă cam o jumătate de oră, după care, în altă cratiţă, puneţi usturoiul, tăiat mărunt, la călit în puţin ulei. Rapid, puneţi peste el roşiile tocate mărunt şi amestecaţi.

Lăsaţi 5 minute să fiarbă, după care puneţi bulionul, pasta de ardei iute, sare şi piper şi mai lăsaţi câteva minute pe foc. Turnaţi apoi sosul peste gulaşul care fierbe şi apoi puteţi să vă apucaţi de găluşte. Eventual, mai adăugaţi apă, dacă e prea gros sosul.

Pentru găluşte, pe lângă cele două ouă, mai aveţi nevoie de aproximativ 5 linguri cu vârf de făină şi puţină sare.

Prima dată se bate albuşul până se face spumă, cu sarea, după care adaugati gălbenuşul, amestecând uşor. Se adaugă apoi câte puţină făină, până se obţine o compoziţie lipicioasă. Se lasă 3 minute să se umfle făina, apoi se adaugă în supa de gulaş, care fierbe.

Ca să nu se prindă alatul de lingură, mai întâi introduceţi lingura în supă. Dacă lingura e udă şi fierbinte, aluatul nu se lipeşte de ea. Apoi, tăiati o găluşcă, cam cât e vârful lingurii. Încercaţi să le faceţi cât de mici. Ele mai cresc când fierb.

Lăsaţi să mai fiarbă cam 5 minute, până sunt fierte şi găluştele, apoi potriviţi gustul cu sare şi piper. La sfârţit, tocaţi mărunt pătrunjelul verde, îl puneţi în oală, şi opriţi focul.

Rețeta care a cucerit internetul! Tortul trandafir pe care îl poți face acasă, cu ingrediente puține, iar pașii sunt foa... Delicios! "Clătite tiramisu", porția supremă de plăcere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x