Antena Căutare

Pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry. Un preparat minunat și la mare căutare la mesele festive!

Vreți să impresionați musafirii cu diverse aperitive la mesele festive? Gordon Ramsay vă vine în ajutor cu o rețetă delicioasă: Pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry.

Vreți să impresionați musafirii cu diverse aperitive la mesele festive? Gordon Ramsay vă vine în ajutor cu o rețetă delicioasă: Pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 300 g file de cod
  • 60 g fulgi de sare de mare
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2 vârfuri de cuțit cu pudră de curry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cartof mediu
  • 300 ml lapte
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 100 ml smântână lichidă
  • sare de mare și piper negru, proaspăt măcinate
  • Pentru dressing:
  • 200 g roșii cherry
  • 1 linguriță zahăr
  • 100 ml ulei de măsline sau de arahide
  • 1 lingură muștar de Dijon

Mod de preparare Pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry

Puneți codul într-un vas și presărați-l cu sare și câteva fire de pătrunjel. Acoperiți-l cu o folie și presați-l ci o farfurie mai grea, apoi dați-l la rece timp de 24 de ore, întorcându-l pe partea cealaltă, pe la jumătatea timpului.

Scurgeți codul, clătiți-l cu apă rece și tamponați-l cu hârtie absorbantă.

Tăiați codul în bucăți mai mici și presărați pudră de curry peste ele. Prăjiți bucățile de cod în ulei încins, apoi le scurgeți, le rupeți în fâșii și le lăsați să se răcească.

Curățați cartoful, spălați-l și tăiați-l în cuburi. Fierbeți cuburile de cartof în lapte cu sare și piper, apoi scurgeți-le și transformați-le în piure. Lăsați piureul să se răcească.

Amestecați fâșiile de cod cu piureul rece și pătrunjelul verde, tocat. Bateți smântâna până se spumează și încorporați-o în piure. Asezonați deliciosul pate după gust, cu sare și piper.

Pentru dressing, mixați roșiile într-un robot de bucătărie, apoi treceți-le prin sită. Amestecați-le cu zahărul, uleiul, sare, piper și muștarul.

Serviți deliciosul pate de cod sărat cu dressing de roșii cherry, pe felii de pâine prăjită, sau pe crutoane aromate. Puteți presăra și parmezan ras, deasupra.

Turte rapide, la tigaie, din aluat de pâine cu chimen. Frumos rumenite și condimentate, bune de servit cu salată de avoc... Rețetă de Post. Ciorba de urzici și supa cremă de urzici. Simplu de preparat și delicios...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x