Antena Căutare

Piept de rață cu sos de portocale și piure de sfeclă roșie

Dacă adori carnea de rață, încearcă această rețetă Piept de rață cu sos de portocale și piure de sfeclă roșie, plină de savoare și culoare!

Dacă adori carnea de rață, încearcă această rețetă Piept de rață cu sos de portocale și piure de sfeclă roșie, plină de savoare și culoare!


Ingrediente pentru Piept de rață cu sos de portocale și piure de sfeclă roșie

  • 800 g piept de rață dezosat
  • 3 potocale
  • 100 ml suc de potocale
  • 100 ml vin alb
  • 500 ml vin Porto roșu
  • 6 bucăți potrivite de sfeclă roșie( cam 500 g )
  • 3 cepe roșii
  • 6 baby morcovi
  • 1 cepă galbenă
  • 5 feli de pâine tost
  • 200 ml lapte
  • 3 ouă
  • 1 cățel de usturoi
  • Cimbru
  • Rozmarin
  • sare
  • piper
  • muștar
  • ulei de măsline
  • 200 g zahăr
  • Batoane de scorțișoara
  • 2 buc. anason- 2 buc
  • 200 g unt
  • microplante pentru ornat

Mod de preparare Piept de rață cu sos de portocale și piure de sfeclă roșie

Se curăță pieptul de rață dupa care se prăjește în tigaie, pe partea cu piele, împreună cu rozmarinul, cimbrul și usturoiul.

Apoi se dă la cuptor la 80-100 grade, pentru 50 de minute.

Între timp se curăță sfecla, se taie în bucăți și se fierbe până devine foarte moale, după care se paseazășsi se condimentează după gust.

Morcovii se curăță, se taie în jumătăți și se fierb în puțin vin alb.

Se taie ceapa pe jumătate, se adaugă condimente și ulei de măsline și se pune la vid, apoi se fierbe în apă.

Portocalele se curăță se porționează în câteva felii, iar restul se folosesc la sos.

Pentru sosul de portocale se caramelizează puțin zahăr, apoi se stinge cu vinul alb si sucul de portocale după care se lasă la scăzut.

Vinul de porto se pune la fiert cu anasonul si scorțișoara și se scade la 100 ml.

Painea tost se taie în cuburi.

Se separă gălbenușurile de albușuri.

Gălbenușurile se condimentează cu sare și piper și se diluează cu puțin lapte călduț.

Albușurile se bat și se amestecă cu cuburile de pâine toast, se înfoliază și se pun la aburi pentru 20 de minute, apoi se prăjesc în unt.

Când toate preparatele sunt gata se așază pe farfurii și se decorează cu microplante.

Souflee de ciocolată. Un desert delicios, cu multă ciocolată, pentru orice pofticios!... File de somon cu varză de Bruxelles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x