Antena Căutare

Piept de raţă înăbuşit în vin roşu cu cimbru, pudding Yorkshire, sos de caramel, piure de morcov, mazăre sote şi micro greens

Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, dar fara a cresta si carnea, se asezoneaza cu sare si se trage la tigaie, pentru 4 minute pe partea cu piele si 2-3 minute pe cealalta parte.

Ingrediente

  • 2 buc piept rata ( 430 g )
  • 500 ml vin rosu demi sec
  • 1 cutie cimbru
  • 100 g sare de mare grunjoasa
  • 140 g faina
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 l ulei
  • 10 g piper
  • 700 g morcovi
  • 50 g miere
  • 30 g ghimbir
  • 5 g dafin
  • 200 g unt
  • 100 g mazare edenia
  • 30 g mustar dijon boabe
  • 100 g zahar brun
  • 100 ml cognac
  • 150 g smantana lichida Rama 32%
  • microgreens (20 g lastari de mazare, 20 g germeni de ridichi, 20 g germeni de varza rosie)

Mod de preparare

1. Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, dar fara a cresta si carnea, se asezoneaza cu sare si se trage la tigaie, pentru 4 minute pe partea cu piele si 2-3 minute pe cealalta parte. Se adauga apoi vinul si un praf de cimbru, se acopera vasul cu capac si se lasa sa se inabusa pieptul de rata pana cand este bine patruns.

2. Pentru preparare pudding yorkshire, se bat ouale cu un praf de sare si un praf de piper, apoi se adauga 12 linguri de ulei, laptele si se incorporeaza treptat faina. Se ung formele de briose cu ulei si se umplu cam trei sferturi din volumul lor cu compozitia de budinca. Se dau formele la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

3. Pentru piureul de morcovi, se pun morcovii la fiert in apa clocotita cu sare si 2-3 foi de dafin, apoi se scurg si se paseaza impreuna cu untul. Se asezoneaza cu ghimbir ras, sau pudra de ghimbir si putina miere.

4. Pentru preparare sos caramel, se pune zaharul brun intr-un vas la caramelizat si se amesteca pana la diluare, apoi se stinge cu coniacul si imediat se adauga si smantana lichida. Se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa sosul.

5. Pentru preparare mazare sote, se pune putin unt intr-o tigaie, la incins si se adauga mazarea. Se amesteca de cateva ori, apoi se asezoneaza cu sare si piper.

6. Se aseza pe platou mai intai o portie de pudding yorkshire umpluta cu piure de morcovi, apoi pieptul de rata deasupra si de jur imprejur se decoreaza cu sos caramel mazare si boabe de mustar, precum si microgreens.

Timp de preparare 60 de minute.


Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este:

Cotlet de berbecuţ în crustă de fistic, saute de baby spanac şi green hummus... Gulaş unguresc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x