Antena Căutare

Pui de baltă crocant

O armonie perfectă de preparate cu gusturi diferite, într-o deosebită rețetă Pui de baltă crocant!

Pui de baltă crocant
Pui de baltă crocant

O armonie perfectă de preparate cu gusturi diferite, într-o deosebită rețetă Pui de baltă crocant!

Ingrediente pentru rețeta Pui de baltă crocant

  • 14 bucăți pui baltă
  • câteva crenguțe de salvie
  • 250 gr unt
  • 4 șalote
  • 2morcovi medii
  • 2 batoate de vanilie
  • sfeclă baby
  • orez
  • 10 roșii cherry
  • 1 fir de praz
  • pătrunjel
  • busuioc verde
  • 100 gr parmezan
  • condimente
  • vin alb sec
  • ghimbir
  • ulei de măsline extravirgin
  • 10 gr gelatină
  • 1 pachet menta mojito
  • 30 de ăapșuni
  • 10 lime
  • Sirop de zahăr
  • Zahăr brun
  • Zahăr pudră

Mod de preparare pentru rețeta Pui de baltă crocant

Se curata puii de baltă și li se înfășoară pulpițele în folie alimentară, apoi se poșează circa 2 minute în apă fierbinte.

Se scot din folie și se ung cu ulei de măsline apoi se trec printr-un amestec de parmezan, pătrunjel, busuioc, sare și piper.

Se dau la cuptor pentru 8 minute, la 180 grade.

Se pune morcovul la fiert împreună cu un baton de vanilie și ghimbir, iar după ce este fiert pe jumătate, se scoate și se împachetează în folie de aluminiu împreună cu batonul de vanilie, stropit cu ulei de măsline si se dă la cuptor.

Baby sfecla se pune la fiert cu două crenguțe de mentă, 1 lingură zahăr.

Se prepară un piure de țelină, aromatizat cu salvie.

Se pune țelina la fiert cu câteva frunze de salvie și 125 gr de unt.

După ce țelina este foarte fiartă se trece prin blenter împreună cu câteva frunze de salvie.

Între timp se caramelizează șalotele.

Se toacă o șalota și se călește în puțin ulei de măsline extravirgin, se adaugă 300 ml vinul alb sec și 150 gr de orez. Se adaugă prazul tăiat foarte mărunt și toate se adaugă peste orez.

Se condimentează cu sare și piper, iar la final se adaugă restul de amestec rămas de la crustă.

Se ia tigaia de pe foc, se racește puțin și între timp, se hidratează gelatina.

Într-un bol mic se pun 30 ml apă se adaugă gelatina granule și se lasă 5 minute apoi se adaugă peste orez. Se amestecă bine toată compoziția și se pune în folie alimentară pentru crearea formelor dorite.

Se așază toate pe farfiurii și se servesc.

Linte cu afumătură de porc... Cea mai bună rețetă cu pește și legume pe care o poți pregăti de 1 Decembrie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x