Antena Căutare

Rețeta Bougatsa cu vanilie. Rețetă de plăcintă grecească

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un preparat de patiserie grecesc, realizat din foi de plăcintă, cremă de vanilie, lapte, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Bougatsa cu vanilie".

Rețeta Bougatsa cu vanilie. Rețetă de plăcintă grecească Galerie
Bougatsa cu vanilie

Bougatsa cu vanilie, este un desert grecesc, o plăcintă grecească ce se servește în special în nordul Greciei, în jurul orasului Salonic, dar care este atât de îndrăgită încât o regăsim chiar și în restaurantele noastre, de la malul mării și nu numai.

Rețeta Bougatsa cu vanilie. Rețetă de plăcintă grecească - Ingrediente:

  • 2 pachete cu foi de plăcintă
  • 100 gr unt topit
  • Pentru cremă de vanilie:
  • 5 gălbenușuri
  • 150-200 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • 1 l lapte
  • 4 linguri de făină, cu vârf
  • 200 gr unt
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • scorțișoară
  • zahăr pudră, vanilat
  • Pentru servit:
  • suc de portocale proaspăt

Rețeta Bougatsa cu vanilie. Rețetă de plăcintă grecească - Mod de preparare

Mai întâi pregătim crema de vanilie care trebuie să se răcească.

Se amestecă bine gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul, se diluează cu laptele și s adaugă făina. Se pune vasul la foc mediu și se amestecă continuu în crema de vanilie până este fiartă și îngroșată ca o budincă.

Citește și: Rețetă grecească de plăcintă însiropată cu aromă intensă de portocale - Rețeta Portokalopita

După stingerea focului, se încorporează untul, amestecând până se topește și se omogenizează crema de vanilie.

Se așază o folie de prospețime peste cremă și se lasă la răcit.

Cum asamblăm și coacem delicioasa Bougatsa?

Când crema de vanilie este răcită, asamblăm plăcinta. Luăm câte patru foi de plăcintă și le ungem între ele cu unt topit.

Așezăm la unul din capete un rând generos din crema de vanilie și rulăm foile de plăcintă peste acesta. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, unul lângă altul și cpacem plăcinta grecească Bougatsa pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Cât timp plăcinta este caldă, presărăm scorțișoară peste ea, apoi zahărul pudră.

Rețeta Bougatsa cu vanilie. Rețetă de plăcintă grecească

Bougatsa cu vanilie

Citește și: Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională pas cu pas

Servim delicioasa plăcintă grecească Bougatsa alături de un fresh de portocale și acesta specific grecesc.

Spor și poftă bună!

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Dulceață de ceapă albă sau galbenă. Rețetă din bucătăria franțuzească... Culoare și gust intens: Dulceață de căpșune fără fierbere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x