Antena Căutare

Rețetă de ceviche cu sos de citrice

Ceviche, întâlnit și sub denumirea de cebiche, seviche sau sebiche, este un preparat pe bază de pește proaspăt, asezonat cu diverse sucuri de citrice și condimentat cu ardei iute sau alte condimente, așa cum puteți vedea și în rețeta de ceviche cu sos de citrice, prezentată la ”Chefi la cuțite”.

Rețetă de ceviche cu sos de citrice
Ceviche cu sos de citrice prezentat la Chefi la cuțite

Victor Chivu, un concurent în sezonul 8 ”Chefi la cuțite, deținător al unui food truck cu mâncare cubaneză, a venit la îndrăgita emisiune culinară cu un preparat inspirat din bucătăria peruană cu care a dorit să-i impresioneze pe Chef Cătălin Scărlătescu, Chef Sorin Bontea și Chef Florin Dumitrescu și să obțină cuțitul pentru a trece mai departe.

Ce ne trebuie pentru a prepara Rețetă de ceviche cu sos de citrice:


  • 500 gr creveți tiger prawns
  • 300 gr ceapă roșie
  • 250 gr shalote
  • 1 bucată ghimbir
  • 1 bucată apio
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 măr verde
  • 1 porumb prefiert
  • 2 lime
  • 2 lămâie
  • 1 portocală
  • 1 grapefruit
  • 1 legătură coriandru
  • baby coriandru
  • ardei iuți roșii și galbeni
  • sare de mare
  • sare himalaya
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 rodie
  • flori comestibile
  • 1 baton de scorțișoară
  • gheață

Cum se prepară Rețetă de ceviche cu sos de citrice?

Se curăță creveții, se porționează, se sărează și se piperează, se adaugă și puțin ardei iute, tocat și se dau la frigider pentru 15-20 de minute.

Pentru sosul de citrice, se adaugă în blender un cățel de usturoi, shallots, zeama de la lime, lămâie si grapefruit, dar și puțină coajă răzuită de la citrice, chilli, sare, coriandru, apio. Se transformă toate ingredientele într-un sos acrișor și foarte aromat. Acesta este sosul care se numește Leche de Tigre. Se transferă sosul într-un bol și se dă la frigider.

Citește și: Rețeta Ceviche de Saint Jacques cu piure de țelină, ulei verde și perle de soia

Cât timp preparatele de mai sus stau la frigider, se feliază julien ceapa roșie, se feliază mărul, se desfac cu grijă boabele de porumb și semințele de rodie.

Toate acestea, împreună cu baby coriandrul și batonul de scorțișoară se adaugă în sosul de citrice de la frigider.

Tot în sosul de citrice se adaugă și creveții și câteva cuburi de gheață, dacă se dorește foarte rece.

Rețeta de ceviche cu sos de citrice se prepară destul de simplu și rapid, în doar 20 de minute este gata, important este, însă, dozarea ingredientelor pentru un gust optim.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos. Rumpstack und kasespatzle... Rețetă de file de doradă marocan cu coriandru fresh și creveți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x