Antena Căutare

Cum se prepară un desert de senzație - un preparat de foc! Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ciocolată

Nu ai cum să rămâi indiferent la așa Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ciocolată, care se servește flambat cu coniac!

Cum se prepară un desert de senzație - un preparat de foc! Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ciocolată Galerie
Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ciocolată

Concurentul Paul Sumedrea, i-a impresionat pe cei trei chefi din emisiunea Chefi la cuțite cu un desert de senzație, un preparat ce se servește flambat. O spectaculoasă Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ciocolată!

Iată ingredientele pentru interesanta Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ciocolată:


  • 400 gr mascarpone
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 300 gr biscuiți oreo
  • Esență de vanilie
  • 400 gr ciocolată pentru topit
  • 250 gr fructi de pădure
  • 1 portocală
  • 200 ml coniac pentru flambat
  • 100 ml alcool de 90 de grade
  • 200 gr înghețată de ciocolată
  • Cuburi de zahăr

Mod de preparare pentru Rețetă de cheesecake cu vanilie și înghețată sub cupolă de ciocolată

Biscuiții oreo se sfărâmă și se așază în inele circulare pentru a da baza desertului, adică blatul.

Se mixează mascarponele cu vanilie și coaja de portocală.

Peste blatul de biscuiți se va pune crema de mascarpone vanilată și o cupa din înghețata de ciocolată.

Ciocolata se pune la topit, apoi, se umflă un balon, se leagă și se introduce cu baza în ciocolata topită și ușor temperată, pentru a realiza o cupolă cu care se va acoperi desertul. Când ciocolata este răcită pe balon, acesta se sparge cu un ac și va rămâne doar cupola de ciocolată.

Cupola de cioccolată se așază peste cheesecake-ul format.

Pentru a se putea servi desertul, se va folosi alcoolul flambat.

Se va turna puțin alcool și coniac peste cupola de ciocolată, se va așeza un cub de zahăr deasupra și se va aprinde alcoolul. Cubul de zahăr are rolul de a întreține arderea, iar ciocolata se va topi frumos peste cheesecake și va înnobila gustul desertului cu aroma de la coniac.

Biban de mare în stil japonez cu carpaccio de saint jacques... Rețetă simplă și gustoasă de creveți cu orez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x