Pentru că piureul de cartofi rămas pentru a doua zi nu mai e atât de gustos reîncălzit, putem să-l folosim la diverse rețete de budinci, brioșe, sau aluaturi sărate ca în rețeta de față: Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi.
Clătite cu aluat din piure de cartofi
Rețeta de clătite din piure de cartofi este simplă și se poate adapta preferințelor fiecăruia. Se pot adăuga diverse condimente, verdețuri, alte legume, etc.
Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi:
Cum preparăm rețeta de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi.
În piureul de cartofi încorporăm cele 3 ouă, apoi diluăm compoziția cu laptele rece. Adăugăm verdețurile tocate și dulceața de ardei iuți. Dulceața de ardei iuți este opțională, dar a dat un gust plăcut și un plus de culoare aluatului.
Încorporăm făina în aluat și din nou îl diluăm, dar cu apă minerală. Dacă se doresc mai pufoase clătitele, se poate adăuga puțin praf de copt. Aluatul pentru clătite din piure de cartofi va avea o consistență ceva mai groasă decât clasicul aluat de clătite. Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute. Apoi, coacem clătitele într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei, sau cu puțin unt.
Mai vedeți și:
Putem umple clătitele cu diverse creme, cum ar fi o cremă de brânză cu verdeață și castraveți, o cremă sau o pastă de ton, o cremă de ciuperci, etc.
Clătite cu aluat din piure de cartofi
Sunt delicioase îndiferent de umplutura folosită și pot fi servite ca aperitiv, sau pot fi luate la pachet.
Rețetă simplă și ușoară de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu. Un desert absolut delicios și aspectuos!... Pentru mic dejun sau gustarea dintre mese, o rețetă perfectă de Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie...