Antena Căutare

Rețetă de fursecuri boabe de cafea. Rețetă de fursecuri cu aromă de cafea, din bucătăria turcească

Inconfundabila aromă a cafelei ne poate ademeni, nu doar dintr-o ceașcă, dimineața, ci și din diverse deserturi precum aceste delicioase și aspectuoase fursecuri boabe de cafea.

Rețetă de fursecuri boabe de cafea. Rețetă de fursecuri cu aromă de cafea, din bucătăria turcească Galerie
fursecuri boabe de cafea | Retete fel de fel

Rețeta fursecurilor boabe de cafea își are originea în bucătăria turcească, turcii având cultul cafelei, după cum este bine cunoscută și cafeaua turcească la ibric.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de fursecuri boabe de cafea:


  • 150 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 3 lingurițe ness + 3 linguri de apă
  • 30 gr cacao
  • 50 gr amidon
  • 1 lingură rasă de praf de copt
  • 350 g făină

Cum preparăm Rețeta de fursecuri boabe de cafea

Pentru a pregăti aluatul de fursecuri, amestecăm, într-un bol, untul moale, sarea și zahărul pudră, până se omogenizează foarte bine.

Apoi, adăugăm oul si ness-ul dizolvat în 3 linguri de apă.

Omogenizăm bine compoziția și încorporăm cacaoa cernută împreună cu făina și amidonul.

Citește și: Rețeta de fursecuri cu migdale si glazură de ness

Frământăm un aluat moale, dar nelipicios, care poate fi ușor modelat. Mai adăugăm făină, dacă mai necesită. Nu exagerăm cu frământatul pentru că fursecurile vor ieși tari.

Împărțim aluatul pentru fursecuri boabe de cafea în biluțe de aproximativ 10-12 grame una și le dăm formă de boabe de cafea.

Cu un cuțit cu vârf subțire și ascuțit crestăm ușor fursecurile, exact ca boabele de cafea.

Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le coacem pentru 15-18 minute la 180°C.

Rețetă de fursecuri boabe de cafea. Rețetă de fursecuri cu aromă de cafea, din bucătăria turcească

fursecuri boabe de cafea

Retete fel de fel

Când le scoatem din cuptor trebuie sa fie înca moi la atingere.

Citește și: Rețeta de fursecuri bicolore foarte gustoase și aspectuoase

Servim fursecurile boabe de cafea simple, fără a le pudra cu zahăr pentru a păstra aspectul boabelor de cafea.

Spor și poftă bună!

Sursa

Prăjitură cu cremă de brânză și jeleu de căpșuni... Dulceață de trandafiri și Sirop de trandafiri. Două rețete deosebite pentru cămara noastră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x