Antena Căutare

Rețetă de Placintă cu varză acră și kaizer afumat - Reţeta lui Chef Munti

Dacă nu mai știți ce să gătiți pentru una din mesele principale, încercați această Rețetă de Placintă cu varză acră și kaizer afumat și o să fiți încântați de rezultat.

Rețetă de Placintă cu varză acră și kaizer afumat - Reţeta lui Chef Munti Galerie
Placintă cu varză acră și kaizer afumat

Foarte gustoasă, dar și foarte sănătoasă, plăcinta cu varză acră și kaizer afumat, poate fi vedetă la masă, chiar și pe un platou cu aperitive.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Placintă cu varză acră și kaizer afumat:


  • Pentru aluat de plăcintă:
  • 600 gr făină
  • 400 ml apă
  • 10 ml oțet
  • 15 gr sare
  • 200 gr untură de porc
  • 2 ouă
  • Pentru umplutură:
  • 2 kg varză murată
  • 200 ml ulei
  • 200 gr ceapă
  • cimbru uscat
  • 3 ouă
  • 300 gr iaurt
  • 400 gr kaizer
  • 1 legătură ceapă verde
  • mărar uscat
  • piper
  • 2 căței de usturoi

Rețetă de Placintă cu varză acră și kaizer afumat - Mod de preparare

Ne ocupăm mai întâi de aluat care trebuie să stea la odihnit cel puțin 30 de minute.

Cernem făina într-un vas, facem un locaș la mijlocul ei și punem acolo toate celelalte ingrediente. Le amestecăm bine pe toate și frământăm un aluat ferm pe care îl acoperim cu folie și îl lăsăm la odihnit.

Citește și: Rețeta Plăcintă cu brânză sărată, o rețetă specific românească

Pentru umplutură, călim în ulei, mai întâi ceapa tocată mărunt, usturoiul și kaizerul tocat cuburi. Adăugăm varza tocată fideluță și o amestecăm bine cu ingredientele de pe foc. Călim varza pentru câteva minute și o asezonăm cu cimbru, piper și mărar uscat.

Lăsăm varza să se răcească, apoi legăm compoziția cu 2-3 ouă și puțin iaurt.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne și sos alb

Într-o tavă de cuptor întindem 2/3 din aluat și turnăm deasupra umplutura de varză acră. Din restul de aluat facem un grilaj pe care îl așezăm deasupra și coacem placinta cu varză acră și kaizer afumat pentru 35-40 de minute, la 175-180 de grade, în cuptorul încălzit.

O lăsăm să se tempereze, înainte de a o porționa și servi cu poftă.

Rețetă de Placintă cu varză acră și kaizer afumat - Reţeta lui Chef Munti

Placintă cu varză acră și kaizer afumat

Rețetă de urzici muntenești sau Urzici frecate cu mălai... Cum preparăm o delicioasă Tocăniță din afumătură de porc cu castraveți murați și găluște de făină?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x