Antena Căutare

Cum se prepară cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea?

Pentru o zi de sărbătoare, sau pentru o aniversare, va fi cea mai bună alegere această Rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea!

Cum se prepară cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea? Galerie
Cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea

Blatul e ciocolată se combinat perfect cu crema de cafea, într-un gust desăvârșit, care va delecta musafirii și familia!

Cum se prepară cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea?

cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea

Ingrediente pentru cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea:


  • Pentru blat:
  • 8 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată fin
  • 100 g făină
  • 200 g ciocolată amăruie(74%)
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru crema de cafea:
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 100 ml cafea fiartă și răcită
  • 500 g mascarpone
  • un praf sare
  • 200 g frișcă bătută, pentru decor

Mod de preparare pentru cea mai bună rețetă de prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de cafea

Topim, la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm să se răcească.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile le dăm la rece până pregătim blatul prăjiturii. Măcinăm nuca foarte fin.

Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă. Încorporăm bezeaua obținută în compoziția de ciocolată, răcită și omogenizăm bine amestecul. Încorporăm și nuca măcinată, apoi făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Folosim o spatula pentru a omogeniza compoziția.

Tapetăm o tavă de 30/40 cm cu hârtie de copt, doar la bază, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi tapetăm cu zahăr pudră. Zahărul de pe pereții tăvii, are rolul de a desprinde blatul copt de pe pereți, este mai eficient decât făina. Coacem blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

Pentru crema de cafea, frecăm gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, și le diluăm cu cafeaua rece. Punem vasul pe foc moale, sau chiar pe baie de aburi și amestecăm intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă. Lăsăm crema de cafea să se răcească, apoi o mixăm, adăugând treptat, mascarponele.

Răsturnăm blatul de ciocolată, răcit, pe un platou și îl secționăm în trei părți. Nu va fi un blat prea crescut, deci îl secționăm așa întreg. Întindem crema de cafea între cele trei secțiuni, iar deasupra decorum prăjitura cu frișcă, pentru un contrast de culoare. Dăm prăjitura la rece pentru o oră, inainte de a o secționa, pentru a se așeza bine și frumos straturile.

Spor și poftă bună!

Ras Asfour de pui, pregătit după rețeta libaneză! Deliciu oriental gata în doar 30 de minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x