Antena Căutare

Rețete de Halloween. Plăcinte cu dovleac și brânză sărată

Dovleacul, darul portocaliu și aromat al toamnei poate fi inclus nu numai în deserturi, ci și în preparate sărate. Rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată, este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv și poate constitui cu succes baza pachetelor pentru serviciu.

Rețete de Halloween. Plăcinte cu dovleac și brânză sărată Galerie
Plăcinte cu dovleac și brânză sărată

Sunt potrivite aceste minunate Plăcinte cu dovleac și brânză sărată, pentru a fi servite de Halloween!

Iată ce ne trebuie pentru rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată:


  • Pentru aluat de plăcintă:
  • 700 g făină
  • 250 ml apă călduță
  • 250 g unt
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 2 ouă
  • un praf sare
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutură:
  • 750 g dovleac ras
  • 500 g ciuperci brune
  • 200 g brânză telemea
  • sare
  • piper
  • chimen
  • boia de ardei

Cum se prepară rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată

Se pregătește mai întâi aluatul pentru plăcintă. Se cerne făina și se amestecă cu drojdia și zahărul. Se adaugă apa călduță și se amestecă bine.Apoi se încorporează un ou amestecat cu sare și 100 g unt topit. Se întinde aluatul pe masa înfăinată într-o foaie subțire și se unge cu restul de unt moale, se împachetează și se dă la frigider până este gata umplutura.

Pentru umplutura de dovleac cu brânză sărată se călește dovleacul răzuit în puțin ulei, amestecând continuu în el. În altă tigaie cu puțin ulei, se călesc ciupercile brune, tocate, apoi se amestecă cu dovleacul. Se asezonează cu sare, piper, chimen și boia și se adaugă mici cubulețe de brânză telemea.

Aluatul de plăcintă se împarte în patru părți care se întind în foi nu foarte subțiri și se umplu cu amestecul de dovleac, ciuperci și brânză sărată, Rulourile formate se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Cu o foarfecă de bucătărie se crestează aluatul deasupra în formă de zimți, se unge cu ou bătut, se presară chimen și boia. Se dă tava cu delicioasele Plăcinte cu dovleac și brânză sărată la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Rețete de Halloween. Plăcinte cu dovleac și brânză sărată

Plăcinte cu dovleac și brânză sărată

Se lasă să se tempereze și se porționează.

Rețete de Halloween. Salată de orz cu sfeclă roșie și dovleac copt... Cele mai tari modele de dovleac pentru Halloween! Idei și sfaturi practice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x