Antena Căutare

Somon în crustă de migdale cu piure de conopidă și cremă de mango

Preparatele cu pește sunt, de cele mai multe ori, alegerea perfectă pentru o masă consistentă și sănătoasă, iar asezonate corect cu ingrediente ce le pot completa gustul, devin adevărate delicii, după cum veți vedea și în Rețeta de Somon în crustă de migdale cu piure de conopidă și cremă de mango.

Rețetă de somon în crustă
Somon în crustă de migdale cu cremă de mango | Chefi la cuțite

Anișoara Rusu, o concurentă de 31 de ani și de meserie bucătar, a preparat în cadrul show-lui culinar „Chefi la cuțite”,din sezonul 8, o delicioasă rețetă pe bază de somon pentru care a primit aprecierile maxime de la cei trei chefi.

Iată ce ingrediente a folosit pentru a prepara rețeta de somon în crustă de migdale cu piure de conopidă și cremă de mango:


  • 800 gr somon
  • 2 mango mari
  • 50 gr ghimbir
  • 300 gr fulgi de migdale
  • 2-3 ouă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lime
  • 200 gr făină
  • lecticină de soia
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • rozmarin
  • 2 mere verzi
  • 50 gr muștar
  • 300 gr conopidă

Mod de preparare pentru rețeta de somon în crustă de migdale cu piure de conopidă și cremă de mango

Preparare somon.

Somonul curățat de oase și de piele, se taie în cuburi potrivite care se ung cu puțin ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper.

Într-un bol, se amestecă ouăle cu puțină făină și fulgii de migdale. Se trec bucățile de somon prin acest amestec și se rumenesc frumos în ulei încins. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Preparare piure de conopidă cu muștar.

Se fierbe conopida în apă cu puțină sare până se pătrunde ușor. Apoi se scurge bine și se adaugă în recipientul unui blender. Peste conopidă se adaugă merele verzi, curățate și tocate cuburi, usturoi curățat și muștarul. Se transformă toate ingredientele într-un piure interesant și delicios.

Citește și: Rețeta Somon in sos teriyaki cu noodles și legume la tigaie

Preparare cremă de mango

Se curăță mango și se toacă cuburi, apoi se adaugă în vasul unui blender. Se adaugă și puțin ghimbir, zeamă de lămâie și lecitină de soia. Se mixează toate ingredientele până se obține o cremă delicioasă și fină.

Trei preparate interesante, ce s-au combinat armonios într-o explozie de gusturi și arome, ce compun minunata rețetă de somon în crustă de migdale cu piure de conopidă și cremă de mango, rețetă ce a primit toate cele trei cuțite mult dorite.

Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Mousse de avocado. Rețetă de desert fără coacere... Prăjituri sub formă de cale cu nucă și sos de vișine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x