Antena Căutare

Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară

Cu roșii de grădină, bine coapte, cu puțină fidea și o ceapă, într-un timp foarte scurt, putem prepara cea mai simplă, dar delicioasă supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară.

Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară
Supă de roșii cu fidea | pexels

Ce poate fi mai gustos într-o zi de vară caniculară, dar și hrănitor și revigorant, decât o supă de roșii cu fidea, ce poate fi servită atât caldă, cât și rece, de la frigider?

Nu avem nevoie decât de roșii, o ceapă pentru un plus de gust și un cățel de usturoi pentru că se combină perfect cele trei ingrediente. Fideaua adăugată pentru sățietate și o lingură de ulei, iar la final nelipsuta verdeață, pentru un plus de aromă și de prospețime.

Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară - Ingrediente


  • 1 kg roșii de grădină, bine coapte.
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei
  • 2 l de apă
  • sare și piper
  • 1 mână de fidea
  • pătrunjel verde

Supă de roșii cu fidea. Rețeta simplă de răcorire a românilor pentru căldura de afară - Preparare

Punem o oală cu 2 l de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și o amestecăm până se diluează.

Spălăm bine roșiile și le scufundăm în apa care fierbe. le lăsăm 1 minut pentru a se exfolia, apoi le scoatem le lăsăm să se tempereze și le decojim. Le tocăm în cuburi mici.

Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori și un cățel de usturoi feliat subțire. Nu le lăsăm la călit decât până se pătrund ușor și își degajă aroma în ulei. Adăugăm puțină apă fierbinte și lăsăm ceapa să fiarbă până este bine de tot înmuiată.

Citește și: Reţetă simplă de post: Supă cremă de roșii cu ardei copți

Adăugăm roșiile tocate, completăm cu apa fierbinte și lăsăm supa de roșii să fiarbă aproximativ 15 minute, timp în care roșiile își vor lăsa savoarea în ciorbă.

Dacă dorim o supă densă și cremoasă, introducem blenderul și pasăm roșiile.

Asăugăm fideaua și mai lăsăm supa de roșii pe foc câteva minute, până se hidratează fideaua. Potrivim gustul cu sare și piper.

Citește și: Cum faci cea mai gustoasă supă de roșii cu ardei copți și găluște

După stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde, tocat mărunt.

Spor și poftă bună!

Dulceață de zmeură. Rețeta tradițională din Bucovina... Tartă cu dovlecel și brânză. Rețetă de tartă sărată, simplă și ușoară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x