Antena Căutare

Rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați, gătită de Roxana Blenche la Chefi la cuțite

Pe principiul că ficățeii de pui fură poftele oricui, iată o delicioasă rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați, preparată în cadrul primei confruntări individuale din sezonul 8 ”Chefi la cuțite”

Tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați
Tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați, gătită de Roxana Blenche la Chefi la cuțite

Roxana Blenche, o concurentă din echipa lui Chef Florin Dumitrescu, pe care a luat-o de la Chef Sorin Bontea folosindu-și amuleta, i-a surprins plăcut pe cei trei chefi preparând în ediția 28 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite” o delicioasă rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați.

Pe cât de simplă a fost rețeta, pe atât de gustoasă și în tema propusă de Gina pentru primul battle din acest sezon

Ingrediente pentru Rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați:


  • Pentru tocănița de ceapă cu ficat de pui:

  • 1 kg ficat de pui
  • 250 gr ceapă
  • 2 cățel de usturoi
  • ulei
  • sare, piper și boia de ardei
  • 200 ml vin
  • Pentru piure de cartofi:

  • 500 gr cartofi
  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt
  • sare și piper
  • 200 gr hribi

Mod de preparare pentru rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați.

Mai întâi se curăță ficățeii de pui și se trag la tigaie în ulei încins, fără a-i condimenta.

Se întorc de pe o parte pe cealată, iar când prind puțină culoare se adaugă ceapa curățată și tocată julien și un cățel de usturoi tocat rondele. Se amestecă ușor să se pătrundă și ceapa, apoi se asezonează cu sare și piper și se adaugă vinul.

Se lasă tocănița de ceapă cu ficăței să fiarbă până se evaporă alcoolul, iar spre final se adaugă boia de ardei și un cățel de usturoi răzuit.

Citește și: Rețetă de tocăniță de pui cu legume și mămăliguță cu ou ochi, gătită de Alberto Chelu la Chefi la cuțite

Se prepară piure de cartofi.

Se curăță cartofii, se spală, se toacă cuburi și se fiert în apă cu sare.

Se lasă să fiarbă până încep să se sfărâme, se scurg, se pasează și se adaugă unt și lapte fierbinte.

Hribii se feliază și se sotează într-o tigaie cu ulei încins.

Foarte apreciată de cei trei chefi a fost această rețetă de tocăniță de ceapă cu ficat de pui și piure de cartofi cu hribi sotați!

Rețetă de tocăniță cu influențe turcești și mămăliguță cu brânză și sos de smântână, gătită de Robert Vasiliu la Chefi l... Rețetă de prăjitură cu foi fragede și fructe de toamnă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x