Antena Căutare

Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat. Un tort perfect pentru o aniversare sau o sărbătoare.

Se apropie o frumoasă sărbătoare, sau o aniversare și vreți să impresionați cu un tort frumos și delicios? Încercați rețeta noastră de Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat, destul de simplă de preparat și cu succes garantat!

Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat. Un tort perfect pentru o aniversare sau o sărbătoare. Galerie
Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao

Se apropie o frumoasă sărbătoare, sau o aniversare și vreți să impresionați cu un tort frumos și delicios? Încercați rețeta noastră de Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat, destul de simplă de preparat și cu succes garantat!

Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat. Un tort perfect pentru o aniversare sau o sărbătoare.

Ingrediente pentru rețeta Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat


  • Blat de tort cu cacao:
  • 6 albușuri
  • 125 g zahăr
  • 75 g făină
  • 35 g cacao
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Crema:
  • 6 gălbenușuri
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 10 g gelatină
  • 250 g frișcă lichidă
  • 800 g compot de ananas

Mod de preparare pentru rețeta Tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat

Pentru blat de tort cu cacao, mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, adăugăm, treptat, zahărul și mixăm până se formează o bezea fermă. Adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu cacaua, apoi esența și întindem compoziția într-o fornă de tort de 24 cm, diametrul. Coacem blatul de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit în prealabil.
Pentru crema diplomat, punem gelatina la hidratat în puțină apă, cât să fie acoperită. Gălbenușurile le frecăm bine cu un praf de sare și zahărul până se deschid la culoare.
Le diluăm cu laptele cald, turnându-l treptat și amestecând intens, apoi fierbem compoziția până se îngroașă ca o budincă. Singem focul și adăugăm în ea gelatina diluată. Dăm crema la rece, apoi încorporăm în ea frișca bătută. Oprim 1/3 din ea pentru décor, iar în restul adăugăm fructe din compot, bine scurse.

Secționăm blatul de tort în două pătrți pe care le însiropăm cu sucul de la compot.
Întindem crema diplomat între cele două secțiuni de blat și dăm tortul astfel format la rece pentru aproximativ 2 ore. Îl decorăm apoi cu crema oprită din care formăm trandafiri deasupra tortului, cu ajutorul unui posh cu dui stelat.

Porționăm deliciosul tort cu cremă diplomat și blat cu cacao, însiropat și îl servim cu poftă alături de cei dragi.

Să vă fie de folos!

Chifteluțe în aluat fraged, preparate la cuptor. Simple gustări sau aperitive, pentru mesele festive... Biscuiți în formă de inimioară, pentru a sărbători iubirea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x