Antena Căutare

Trei rețete pe bază de cânepă: Lapte de cânepă, Pâine cu cânepă, și Ouă umplute cu cânepă

Semințele de cânepă sunt foarte hrănitoare întrucât conțin toți acizii grași esențiali (omega 3, 6 și 9), aminoacizii esențiali și fibrele alimentare necesare sănătății organismului. Dacă vreți să le introduceți în alimentație, iată trei rețete pe bază de cânepă: Lapte de cânepă, Pâine cu cânepă, și Ouă umplute cu cânepă.

Trei rețete pe bază de cânepă: Lapte de cânepă, Pâine cu cânepă,  și  Ouă umplute cu cânepă
Lapte de cânepă, Pâine cu cânepă, și Ouă umplute cu cânepă

Semințele de cânepă sunt foarte hrănitoare întrucât conțin toți acizii grași esențiali (omega 3, 6 și 9), aminoacizii esențiali și fibrele alimentare necesare sănătății organismului. Dacă vreți să le introduceți în alimentație, iată trei rețete pe bază de cânepă: Lapte de cânepă, Pâine cu cânepă, și Ouă umplute cu cânepă.

Rețetele Lapte de cânepă, Pâine cu cânepă, și Ouă umplute cu cânepă - Ingrediente


  • Pentru lapte cu cânepă:
  • 10 linguri semințe de cânepă
  • 1 l apă plată călduță
  • 2 linguri miere
  • puțină scorțișoară măcinată
  • Pentru pâine cu cânepă:
  • 1 kg făină albă
  • 200 gr. făină de cânepă
  • 25 gr drojdie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 600 ml apă călduță
  • 100 ml ulei de cânepă
  • Ouă umplute cu cânepă:
  • 5 ouă
  • 1 lingură de muștar
  • 6 linguri cânepă măcinată
  • 100 gr smântână
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță piper
  • 50 ml ulei de cânepă
  • 1 legătură de pătrunjel proaspat
  • smântână

Rețetele Lapte de cânepă, Pâine cu cânepă, și Ouă umplute cu cânepă - Preparare

Pentru a prepara lapte de cânepă, se macină boabele de cânepă cât se poate de fin, apoi se pun în blender cu apă puțin caldă , mierea și scorțișoară (opțional), se pornește blenderul 2-3 minute, apoi se lasă puțin la decantat lichidul de partea solidă, se pune în căni și se poate bea. Este foarte hrănitor, considerat aliment proteic vegetal, ține de foame cel puțin 4 ore.

Pentru a prepara pâine cu cânepă, se macină boabele de cânepă cât se poate de fin, se amestecă cu făina, se pune drojdia cu sare, zahăr și puțină apă caldă. Se lasă la dospit 5 min, apoi se frământă bine, la final se pune uleiul de cânepă și se încorporează în aluat. Se lasă la dospit 10 minute, apoi se pune în tavă și se mai lasă la dospit 10 minute. Pentru coacere este nevoie de 50 min la 180 de grade.

Pentru a prepara ouă umplute cu cânepă, se fierb ouăle țări pentru10 minute. Se curăță, se taie în jumătăți, se scoate gălbenușul care se amestecă cu cânepa bine măcinată, jumătate lingură de muștar, sare și piper. Se umplu jumătățile de ou. Smântână cu jumătate de lingură muștar și ulei de cânepă se amestecă și se obține un fel de maioneză, care se toarnă peste fiecare ou, după ce au fost aranjate într-un platou. La final se ornează cu pătrunjel tăiat mărunt.

Mille-feuille din brânză de capră cu tartar de roșii și crumble de fistic... Ciorbă de perișoare acrită cu borș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x