Antena Căutare

Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu. Cu cât vinde preparatul pentru masa de Paște

Drobul de miel nu poate lipsi de pe masa de Paște 2023. Iată rețeta simplă a lui Cătălin Scărlătescu și cât costă preparatul realizat de celebrul chef.

colaj de imagini cu chef catalin scarlatescu imbracat in platoul chefi la cutite si un drob de miel pentru paste Galerie
Drobul de miel nu poate lipsi de pe masa de Paște 2023. Iată rețeta simplă a lui Cătălin Scărlătescu și cât costă preparatul realizat de celebrul chef. | Antena 1 si Shutterstock

Drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale. El nu lipsește niciodată de pe masa de Paște și are o serie de variații ale rețelei.

Rețetă de drob de miel pentru Paște 2023

În mod tradițional, înainte de Paște, credincioșii jertfesc un miel ce simbolizează jertfa lui Iisus Hristos pentru mântuirea neamului. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie, alături de ouăle roșii.

Citește și: Cât costă 27 de bucăți de sarmale făcute de chef Scărlătescu pentru masa de Paște. Prețurile practicate de juratul Chefi la Cuțite

Multe gospodine aleg să prepare singure drobul de miel, după diferite rețete ajustate în funcție de preferințele culinare. Iată cum se prepară drobul de miel după instrucțiunile lui chef Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente rețetă de drob de miel pentru Paște:

  • organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
  • 250 de grame de carne de miel
  • 400 de grame de ceapă și usturoi verde
  • 400 grame de mărar și pătrunjel
  • opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
  • ulei
  • prapur
  • sare și piper.

Citește și: Drob de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paște

Cum se prepară rețeta de drob de miel

Organele și carnea de miel se spală bine, se taie în cuburi mari și se pun la călit în ulei de floarea soarelui. Un sfert din compoziție se taie cuburi, iar restul, după ce a fost scursă de ulei, se trece prin robotul de bucătărie.

Condimentele, adică ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul sunt mărunțite pentru a fi adăugate ulterior peste amestec. Apoi, carnea și verdețurile se amestecă cu opt ouă, bătute înainte ca pentru omletă. Se pun sarea și piperul, apoi totul se învelește în prapure.

Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul

După acest pas, drobul se pune la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul compoziției se pot pune două ouă fierte întregi.

Iată câteva feluri în care poate fi gătit drobul de miel pentru Paște 2023. În rândurile următoare aflați cât costă drobul de miel preparat de chef Cătălin Scărlătescu:

Cât costă drobul de miel gătit de chef Cătălin Scărlătescu

Pe site-ul Chef Super Food, Cătălin Scărlătescu pune la dispoziție mai multe preparate pentru masa de Paște 2023. Printre acestea se numără și drobul de miel.

Acesta conține organe de miel, ceapă verde, usturoi verde, mărar, pătrunjel, ouă, sare și piper. În descrierea produsului, se specifică faptul că drobul de miel este gătit fără coloranți și fără conservanți.

Citește și: Drob de pui cu ouă de prepeliță. O alternativă la drobul de miel

Pe site-ul celebrului bucătar, care a participat și la America Express: Drumul Aurului, 1,1 kg de drob de miel se vinde cu 147.00 LEI.

”Bucătării noștri îl pregătesc după o rețetă tradițională cu verdeața proaspătă din belșug, ouă și organe de miel.”, se arată în descrierea de pe site.

Citește și: Rețetă cozonac pufos cu umplutură de nucă și rahat sau cacao din caietul bunicii. E simplu de preparat și delicios: ingrediente

Nina Hariton, prima femeie care a luat cuțitul de aur la Chefi la cuțite. Show-ul a fost lider de audiență pe toate targ... Ce diferență de vârstă este între chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cine este cel mai mare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x