Antena Căutare

Chef Florin Dumitrescu a povestit despre cum a îmbinat gătitul cu scrisul. ”Gătește cu mine!", cartea de povești culinare!

Un bucătar celebru ne povesteşte ce se întâmplă în bucătăria lui, bucătăria de acasă. El este chiar Chef Florin Dumitrescu, juratul exigent de la Chefi la cuţite, dar în acelaşi timp un tată cu normă întreagă pentru cele două fetiţe ale lui, soţ, prieten, un bărbat care îşi poate povesti viaţa prin gusturi şi arome.

n bucătar celebru ne povesteşte ce se întâmplă în bucătăria lui, bucătăria de acasă. El este chiar Chef Florin Dumitrescu, juratul exigent de la Chefi la cuţite, dar în acelaşi timp un tată cu normă întreagă pentru cele două fetiţe ale lui, soţ, prieten, un bărbat care îşi poate povesti viaţa prin gusturi şi arome.

Juratul de la „Chefi la cuțite" de la Antena 1, Chef Florin Dumitrescu și-a lansat o carte de povești culinare: „Gătește cu mine" despre care a povestit în platoul Observator.

Este un chef pretențios și un maestru în fine dining, dar când vine vorba de mâncarea gătită acasă amintirile și sufletul pus în farfurie primează pentru el. Chef Florin Dumitrescu e de părere că fiecare are o poveste culinară, iar a lui începe din copilărie, atunci când era răsfățat de bunica sa cu tocăniță de pipote și continuă cu maturizarea sa ca bucătar și cu ipostaza de tătic care i-a adus și provocări culinare. Toate aceste povești sunt reunite în prima sa carte de bucate sau, mai bine spus, o carte de povești culinare, pe care cunoscutul jurat de la „Chefi la cuțite" a lansat-o astăzi. Cartea „Gătește cu mine" este o colecție de „rețete de acasă", dedicată celor care gătesc zi de zi pentru cei dragi.

După cum spune chiar autorul ei, cartea e specială tocmai pentru că este o colecție de povești culinare care i-au marcat viața, de la copilărie, la adolescență și maturitate, iar fiecare rețetă în parte are o mică poveste relatată chiar de Florin Dumitrescu. „Contrar așteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine dining, despre stele Michelin, rețete elaborate sau plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului și e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăți din sufletul lor", a explicat Florin emoționat la lansarea cărții sale.

Cartea cuprinde 42 de rețete, printre care supă de legume cu tăiței de casă, creveți cu usturoi, ardei iute și roșii, midii în sos de vin și ierburi proaspete, risotto cu șofran, plăcintă de berbecuț, tartă cu cătină, „de la mâncărurile bunicii mele, cele cu care am crescut și rețete care mi-au marcat cariera, până la preparatele care m-au făcut să înteleg cât de mult contează să gătești cu drag și din iubire", după cum povestește cheful.

Chef Florin Dumitrescu, juratul de la „Chefi la cuțite”, și-a lansat o carte de povești culinare: „Gătește cu mine”... Gina Pistol, mămică? Primele declaraţii ale prietenilor apropriaţi ai prezentatoarei "Chefi la cuțite"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x