- Inter Club D'escaldes – FCSB se vede pe Antena 1 și în AntenaPLAY pe 15 iulie de la 21:30!
- AVANPREMIERA sezonului 9 Insula Iubirii, pe 20 iulie, la Berăria H. Vezi primul episod în avans, alături de Radu Vâlcan și ispite
Chef Richard Abou Zaki a publicat recent pe contul său oficial de Instagram imagini de la botezul micuței Nefes, fiica verișoarei sale, Teona. Juratul emisiunii "Chefi la cuțite" a creștinat-o pe fetiță la Piatra Neamț și a mărturisit că este prima dată când face acest pas în România.
"Nefes să fii binecuvantata! ❤️ Am botezat pentru prima dată în România. A fi naș este o emoție puternică. Sper să fii pasionata și iubita toată viața ta 🤍", a scris Abou Zaki în postarea pe care a realizat-o pentru fanii și urmăritorii lui.
Postarea a fost însoțită de o serie de imagini cu verișoara lui, Teona, mama fetiței proaspăt botezate, și soțul acesteia. Bineînțeles, nu puteau sp lipsească de la eveniment Alessandra și Carlotta, partenera și fiica chef-ului.
La botez a mai participat și Elena, frumoasa mamă a chefului Richard, care l-a crescut singură.
Exclusiv pentru a1.ro, Chef Richard a spus: "Am fost foarte emoționat. A fost prima oară când am botezat în România, într-o biserică veche de lângă Piatra Neamț, locul unde m-am născut. Îi urez lui Nefes cea mai frumoasă viață, în care să știe să trăiască cu pasiune".
Pe lângă emoțiile din plan personal, juratul se pregătește și pentru o săptămână de foc, în care sezonul 15 "Chefi la Cuțite" își va afla câștigătorul.
Chef Richard Abou Zaki, "copilul-minune" al gastronomiei europene
Richard Abou Zaki, născut la Piatra Neamț, este un exemplu remarcabil de perseverență și talent în lumea gastronomiei. La doar 27 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri bucătari din Italia care a obținut o stea Michelin, iar în prezent este jurat în emisiunea „Chefi la cuțite” de la Antena 1.
La vârsta de 5 ani, Richard s-a mutat în Italia împreună cu mama sa, de origine română. Tatăl său, de origine libaneză, s-a stabilit în America după despărțirea părinților. Pasiunea pentru gătit a început la 8 ani, când, rămas singur acasă, a început să experimenteze în bucătărie pentru a-și prepara mesele. Această pasiune timpurie a fost susținută de mama sa, care l-a încurajat să urmeze cursurile unui colegiu culinar privat.
Richard și-a început cariera în prestigiosul restaurant Le Gavroche din Londra, primul restaurant cu trei stele Michelin din Anglia. După un an și jumătate, s-a întors în Italia, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana din Modena, un restaurant cu trei stele Michelin, clasat de două ori pe locul 1 în lista celor mai bune 50 de restaurante din lume.
În 2020, Richard a deschis propriul său restaurant, Retroscena, în Porto San Giorgio. După doar 9 luni de la deschidere, Retroscena a primit o stea Michelin, confirmând talentul și dedicația lui Richard în arta culinară. În prezent, el deține patru restaurante în Italia, continuând să inoveze și să impresioneze în domeniul gastronomiei.
Pe lângă realizările sale culinare, Richard a avut ocazia să gătească pentru personalități de renume, inclusiv pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și pentru fostul președinte american Barack Obama.
În 2023, Richard a participat ca invitat în sezonul 11 al emisiunii „Chefi la cuțite”, impresionând jurații cu abilitățile sale. Ulterior, în 2024, a fost invitat să se alăture juriului emisiunii, alături de Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, înlocuindu-i pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu.
Richard trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de partenera sa, Alessandra, cu care are o fiică, Carlotta. Deși nu sunt căsătoriți, relația lor este solidă, bazată pe pasiunea comună pentru gastronomie. Carlotta, la doar 3 ani, a avut deja ocazia să mănânce în peste 20 de restaurante cu stele Michelin, demonstrând interesul pentru lumea culinară.
Pentru Richard, bucătăria este o formă de artă și expresie personală. El crede în importanța echipei și a inovației, considerând că fiecare preparat trebuie să spună o poveste și să ofere o experiență unică.
Astfel, parcursul profesional al lui Richard Abou Zaki este o inspirație pentru tinerii bucătari și pentru toți cei care cred în puterea visurilor și a muncii dedicate.
Se decid semifinaliștii la Chefi la cuțite! Ultimul battle al sezonului 15 decide care echipă intră integral în Semifina... Chefi la cuțite, 26 mai 2025. Cine sunt semifinaliștii sezonului 15 și ce concurenți au fost eliminați, după ultimul bat...