Antena Căutare

Chefi la Cuțite, 5 aprilie 2021. Roger Mario Gheorghe a dat fotbalul pe bucătărie, dar trebuie "să mai lucreze la încredere"

Roger Mario Gheorghe, în vârstă de 28 de ani, din București, a venit în sezonul 9 de la Chefi la cuțite ca să capete experiență în bucătărie. Deși nu crede că are calitățile necesare pentru a câștiga marele premiu, și-a propus să ajungă cât mai departe în concurs.

roger mario gheorghe cu sort negru si manusi de plastic in maini gateste in bucatarie chefi la cutite Galerie
Fostul fotbalist Roger Mario Gheorghe a venit la Chefi la Cuțite cu un preparat de inspirație asiatică

Cu experiență de bucătărie căpătată într-unul din cele mai cunoscute restaurante din capitală, Roger Mario Gheorghe a povestit la testimonialele din 5 aprilie 2021 de la Chefi la Cuțite că prima mare dragoste din viața lui a fost fotbalul.

La 18 ani, participantul a primit un contract în Germania. Pentru că avea antrenamente doar seara, a vorbit cu impresarul lui de la vremea respectivă și s-a angajat într-o bucătărie, unde lucra pe timpul zilei.

A început ca mulți alți concurenți, de jos, spălând vase. Pe măsură ce s-a familiarizat cu munca din bucătărie, și-a propus să învețe meserie și a pornit pe acest drum, lăsând sportul pe locul secundar.

Citește și: Dennis Man este unul dintre starurile echipei FCSB, însă nu mulți știu cum arată iubita fotbalistului

Curajos, Mario s-a prezentat la prima lui preselecție de la Chefi la Cuțite cu somon teryaki, creveți ginger, sos Tom Yum cu lapte de cocos și edamame: "Este prima oară când fac absolut tot ce fac acum. Am riscat puțin, dar sper să-mi iasă", a mărturist concurentul.

Ce părere au avut chefii despre preparatul lui Roger Mario Gheorghe de la Chefi la Cuțite

Fără să-și propună, fostul fotbalist devenit bucătar a stârnit o mulțime de discuții la masa celor trei amfitrioni. Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu și-au dat provocări pe baza dish-ului de sub cloș.

În urma probei de ghicit ingrediente, Chef Dumitrescu a fost nevoit să vorbească în rime și să jurizeze preparatul lui Mario într-un mod inedit.

"Somon prăjit mi se cam pare/Ridiche albă pe răzătoare/Niște edamame puțin cam fiert și un crevete cam inert/ Sosuleț cu puțin lăptic/ Hai să și gustăm pun pic", a recitat cel mai tânăr dintre cei jurați.

Citește și: Florin Dumitrescu a dat Cuțitul de Aur din sezonul 9. Cine e Ștefan Borleanu, tânărul care l-a uimit

"Crevete necurățat, lapte de cocos am gătat/ E pe aici, prin farfurie/ Concurentul nostru știe/ E bucătar de meserie", a continuat Chef Florin Dumitrescu. "După cum e așezat/În bucătărie s-a aflat din greșeală într-o vreme/ Cred că-i tăietor de lemne".

După un dialog spumos, în care Roger Mario a recunoscut în fața chefilor că nu se simte suficient de pregătit pentru a câștiga Marea Finala a sezonului 9 Chefi a Cuțite, jurații și specialiștii în gastronomie au dat și verdictul.

Fostul fotbalist a plecat acasă cu două cuțite și o temă: să se pregătească și să-și găsească motivația de a deveni mai bun în bucătărie, ba chiar un pretendent serios la premiul final.

Ce reprezintă ingredientele din rețeta lui Roger Mario Gheorghe

Nu mulți au auzit de edamame și Tom Yum, două dintre componentele felului de mâncare pe care participantul le-a gătit în preselecțiile Chefi la Cuțite.

Edamame sau păstăile de soia verde, imatură, au o tradiție veche și bogată în Asia. Se consumă mai ales în bucătăria chineză, japoneză, indoneziană sau coreeană și sunt considerate foarte sănătoase.

Citește și: Rețetă de cod poșat cu edamame și piure de mazăre cu mentă. Cum se prepară

Tom Yum este o supă thailandeză transparentă, foarte acră și iute, preparată din lemongrass, frunze de lime și galangal.

Întreg dish-ul concurentului a avut inspirație asiatică, el recunoscând că ar fi vrut să îi facă pe plac lui Chef Sorin Bontea, la rândul lui pasionat de gastronomia din această zonă a lumii.

Interacționează cu show-urile tale preferate pe aplicația Antena 1! O poți descărca din Google Play și App Store chiar acum!

Chefi la Cuțite, 5 aprilie 2021. Luca Pintea încearcă să răscumpere greșelile trecutului cu un preparat care să-l ducă î... Chefi la Cuțite, 5 aprilie 2021. Viorica Manga, o fosta cunoștință a lui Chef Sorin Bontea, apariție-surpriză în studio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x