Antena Căutare

Chef Florin Dumitrescu te învaţă secretul salatei de vinete: "Ador să o gătesc vara. O pregătesc în cantități industriale"

Salata de vinete este preferata multora pentru sezonul de vară. Chef Florin Dumitrescu îşi aminteşte cu drag cum făcea 30-40 kg de vinete zilnic şi a împărtăşit secretul unei salate de vinete perfecte cu fanii emisiunii "Chefi la cuţite".

Salata de vinete este preferata multora pentru sezonul de vară. Chef Florin Dumitrescu îşi aminteşte cu drag cum făcea 30-40 kg de vinete zilnic şi a împărtăşit secretul unei salate de vinete perfecte cu fanii emisiunii "Chefi la cuţite".

"La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic.

Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete", îşi aminteşte Chef Florin.

Pentru că are o experienţă atât de mare în prepararea salatei de vinete, chef Florin Dumitrescu a fost de acord să ne spună secretul lui:

Ingrediente (pentru 6 porții)

2 kg vinete

sare (după gust)

piper (după gust)

3 cepe (tocate mărunt)

450 ml ulei de floarea soarelui

Pregătire

Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul, după preferințe sau posibilități, pe cărbuni sau cel de pe aragaz și se așează vinetele. Se întorc de pe o parte pe alta evitând să se ardă. Când încep să pocneasca și să elimine apa, neapărat trebuie întoarse sau verificate dacă sunt gata.


După ce sunt coapte, trebuie curățate foarte bine de coajă și lăsate la scurs într-un vas de plastic sau de lemn. Evitati contactul cu orice fel de metal, astfel nu vor oxida. Se lasă la scurs până ce vinetele nu mai au apă. Vinetele nescurse vor fi foarte iuți și amare.


Când sunt scurse, se pot toca cu ajutorul unui satâr de lemn, evident pe un tocător de lemn sau din plastic. Se toacă mărunt, mărunt, acesta fiind și cel mai bun moment să ne dăm seama dacă vinetele sunt scurse cum trebuie. Vinetele tocate se combină cu ceapa tocată foarte mărunt.


Vă recomand să tăiați ceapa la cuțit, fără să o băgați la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic, deoarece astfel evitam să lase apă. Se amesteca bine cu o lingură de lemn si se toarnă ulei de floarea soarelui în fir subțire. Procesul de emulsionare pe care îl folosim la maioneză este similar cu amestecarea salatei de vinete. Vânăta și ceapa încorporează uleiul și se umflă datorită aerului.


Se adaugă sare și piper după gust. Aceasta este salata de vinete pe care ador să o gătesc vara. O gătesc în cantități industriale pentru că ăsta îmi este obiceiul și pregătirea, dar promit să o împart mereu cu cei dragi și, de ce nu, cu vecinii!


Vă urez spor la treabă și poftă bună!

Eşti la dietă, dar ţi-e poftă de ceva dulce? Chef Cătălin Scărlătescu te învaţă cum să faci un desert cu mai puţine calo... Chef Scărlătescu se ţine de şotii. Surpriză de proporţii pentru Gina Pistol: "S-a tuns Florin?"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x