Antena Căutare

De ce apar umezeala și gheața pe peretele interior al frigiderului și cum scapi de ele. Trucurile simple și de efect

Ai deschis vreodata frigiderul și te-ai întrebat de ce peretele din spate este acoperit de umezeală? Acesta este condensul, care este complet normal și în general inofensiv. Ceea ce nu este normal este acumularea de gheață în zona respectivă. Iată ce e de făcut pentru a scăpa de această problemă.

condens pe interiorul unui frigider alb
Ai deschis vreodata frigiderul și te-ai întrebat de ce peretele din spate este acoperit de umezeală Acesta este condensul, care este complet normal și în general inofensiv. Ceea ce nu este normal este acumularea de gheață în zona respectivă. Iată ce e de făcut pentru a scăpa de această problemă | Shutterstock.com

Întotdeauna va exista o șansă ca umezeala să se adune pe pereții interiori ai frigiderului, în special pe cel din spate.

Asta pentru că aerul rece reține mai puțină umiditate decât cel cald. Cu cât aerul este mai rece, cu atât există mai multă umezeală. Aceasta se depune apoi pe suprafețele frigiderului.

Este periculoasă sau nu umezeala de pe pereții frigiderului?

Aerul din interiorul aparatului tinde să fie mai rece spre spate, motiv pentru care acolo se formează, mai întâi, umezeala.

Citește și: Cum scapi imediat de condensul de pe geamuri. Trucul simplu, ieftin și rapid care va ține ferestrele uscate

Deci, nu este o problemă dacă observi condens pe peretele interior al frigiderului. Însă gheața este un semn că ceva nu este în regulă.

Broboanele de condens încep să înghețe, ceea ce poate duce la apariția unor probleme care țin de controlul temperaturii în interiorul frigiderului. De asemenea, sunt șanse mari să ducă la defectarea aparatului.

De ce nu e bine să ai gheață pe pereții interiori ai frigiderului

În interiorul frigigerului, gheața se poate forma din mai multe motive. Uneori, ea apare pentru că temperatura setată este una mult prea scăzută sau poate fi din cauza faptului că frigiderul este prea încărcat.

Ba mai mult, se poate acumula gheață dacă ai deschis și închis ușa mai mult decât în mod normal. Dacă observi că se formează gheață, indicat ar fi să dezgheți frigiderul și să eviți cele expuse mai sus. Dacă problema apare din nou, atunci poate fi vorba despre o problemă mai gravă.

Citește și: O femeie a găsit în frigiderul bunicii mâncare veche de 50 de ani, congelată din anul 1972. Ce a descoperit ulterior

Cum eviți formarea gheții în frigider

Pentru a evita apariția condensului nu poți face nimic, însă nu așa stau lucrurile și în cazul gheții. Iată câteva sfaturi pentru a evita formarea ei:

- ține ușile închise cât mai mult posibil pentru că atunci când sunt deschise intră aer cald și umed în frigider. Acest lucru poate crește condensul și aparatul va funcționa mai greu;
- asigură-te că este așezat orizonat și că ușile lui rămân închise;
- lasă preparatele fierbinți să se răcească înainte de a le depozita în frigider;

Citește și: Ce sunt, de fapt, urmele albe lăsate de avioane pe cer? "Dârele morții", folosite în scopuri oculte

- păstrează alimentele bogate în apă, cum ar fi legumele și fructele, în recipientul cu umiditate controlată pentru a reduce umiditatea din aparat;
- verifică dacă termostatul este setat corect;
- reglează temperatura interioară în funcție de cea din exterior. Dacă în cameră este cald, poate fi necesar să reduci temperatura frigiderului pentru a-l menține suficient de rece ca să păstreze alimentele.

Apa și chiar gheața din frigider nu indică neapărat o problemă serioasă. Este posibil să fie nevoie să îl cureți mai des. Dacă situația persistă, poate este cazul să ceri ajutorul unui specialist.

De ce există obiectul alb din interiorul cutiei cu pizza. Mulți îl aruncă pentru că nu știu despre ce e vorba... De ce nu este bine să-ți pui hainele ude la uscat pe calorifer. Este un obicei foarte dăunător. Explicația specialiștilo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x