Antena Căutare

De ce ar trebui să pui șervețele sau prosoape de hârtie în frigider. Vei vedea imediat efectele

Prosoapele de hârtie sunt extrem de utile în bucătărie și au un rol important în menținerea curățeniei. Află totuși de ce trebuie să le pui în frigider.

role de hartie puse pe blatul de la bucatarie Galerie
Prosoapele de hârtie sunt extrem de utile dacă le pui în frigider | sursa foto: Shutterstock

Oricât de greu ar părea de crezut, există un motiv cât se poate de bun pentru a pune prosoape de hârtie în frigider. În general, acestea sunt folosite pentru a șterge diferite suprafețe sau pentru a ne curăța rapid mâinile, în timp ce gătim.

O altă întrebuințare extrem de frecventă este atunci când prăjim carne, cartofi sau tot felul de alte alimente. Câteva straturi de șervețele sau de prosoape de hârtie puse în farfuria în care așezăm cu grijă cartofii prăjiți, chiftelele sau șnițelele ajută la eliminarea excesului de ulei. Mâncarea rămâne astfel mai crocantă și mai sănătoasă.

De ce trebuie să pui șervețele sau prosoape de hârtie în frigider

Totuși, puțini sunt cei care știu de ce ar trebui să punem prosoape de hârtie în frigider, iar explicația este una cât se poate de simplă. Se pare că acestea au un rol extrem de important atunci când vine vorba de păstrarea legumelor și a fructelor pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citește și: De ce e greșit să ții ouăle pe ușa frigiderului! Avertismentul dat de medici

Fie că este vorba despre legumele crescute în propria grădină, fie că este vorba despre produse cumpărate de la piață sau din supermarket, cu siguranță ai observat că acestea se păstrează mai bine dacă le pui la frigider. Însă, chiar și așa, după câteva zile acestea își pierd din prospețime și trebuie consumate rapid.

Poți folosi prosoapele de hârtie pentru a păstra mai mult timp alimentele. Cu siguranță ai observat faptul că, odată introduse la frigider, unele dintre ele încep să elibereze apă, precum se întâmplă în cazul dovleceilor, de exemplu.

prosoape de hârtie

Descoperă de ce trebuie să pui prosoape de hârtie în frigider

Acest lucru favorizează apariția mucegaiului și alterarea legumelor. Iată de ce este atât de util să pui prosoape de hârtie în frigider.

Citește și: Trebuie sau nu păstrat ketchup-ul la frigider? Răspunsul la care nu mulți se așteptau

Fie că le așterni pe fiecare raft destinat alimentelor, fie că pui un strat generos în lada de depozitare, acest lucru te va ajuta să te bucuri mai mult timp de prospețimea fructelor și legumelor.

În plus, acest lucru va proteja rafturile frigiderului de zgârieturi și le va păstra mult mai mult timp curate, reducând astfel consumul de soluții pentru igienizare, arată cei de la rd.com.

Așa că, data viitoare când mergi la cumpărături, nu uita să pui în coș și câteva role de prosoape de hârtie, fiindcă acestea se dovedesc a fi un ajutor de nădejde în bucătărie.

De ce jucătorii și jucătoarele de la Wimbledon se îmbracă mereu în alb. Până și lenjeria intimă trebuie să fie albă... De ce transpiri după ce faci duș. Iată cum poți opri acest lucru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x