Antena Căutare

De ce beau englezii ceai cu lapte. Explicațiile provin din timpuri îndelungate

Englezii sunt cei care amestecă, de obicei, ceaiul și laptele. Iată câteva curiozități dezvăluite și cum de au început să facă acest lucru. Și nu, motivul inițial nu e despre gustul aparte provenit din combinația celor două băuturi.

Ceasca cu ceai in care este turnat lapte
De ce beau englezii ceai cu lapte. Explicațiile provin din timpuri îndelungate | Shutterstock

În anotimpurile reci, mulți oameni încep să consume mai des băuturi fierbinți / calde, cum ar fi ciocolata caldă, cafeaua sau ceaiul. Gama este foarte variată pentru fiecare tip de băutură în parte și toate au beneficii pentru sănătate, în special ceaiurile.

Citește și: De ce apar umezeala și gheața pe peretele interior al frigiderului și cum scapi de ele. Trucurile simple și de efect

Ceaiul cu lapte reprezintă o opțiune aparte, recunoscută la nivel mondial în special pentru că este printre preferatele englezilor. Totuși, nu aroma ei a fost cea care a determinat acest popor să amestece băuturile.

Cum au început englezii să amestece ceaiul cu laptele

Și englezii au câteva lucruri doar ale lor, cum ar fi faptul că în Marea Britanie se conduce doar pe partea stângă, deși în aproape toată lumea se șofează pe dreapta, dar și faptul că adoră să pună lapte în ceai.

Citește și: Ce poți face pentru a nu mai consuma băuturi carbogazoase. Sfaturi utile pentru o viață mai sănătoasă

Motivul are în spate o poveste, care începe undeva spre secolul 18, se arată în acest material Reader's Digest. Pe atunci, să bei ceai nu era un obicei atât de banal și de comun cum este în ziua de azi, din contră. Însă, cum nu toată lumea își permitea să îl consume în recipiente de calitate, rezistente, cele mai multe dintre recipiente ajungeau să crape sau să se spargă din cauza temperaturii ridicate a băuturii. Soluția englezilor? Ca să se asigure că vor servi băutura în condiții optime, s-au gândit să adauge mai întâi lapte rece, iar peste el să toarne ceaiul fierbinte.

Citește și: De ce există obiectul alb din interiorul cutiei cu pizza. Mulți îl aruncă pentru că nu știu despre ce e vorba

Datorită laptelui rece amestecat cu ceai fierbinte, recipientele se păstrau în stare bună. Totodată, un bonus pentru cetățenii cu venituri modeste, care cumpărau ceaiuri mai ieftine, a fost și faptul că laptele pus în ceai îi schimba gustul amărui.

Ulterior, odată cu trecerea deceniilor, când temperaturile ridicate puteau fi suportate de recipiente special gândite pentru servirea acestei băuturi (căni, cești rezistente, iar mai târziu, termos-uri etc), această modalitate de servire a ceaiului a fost în continuare păstrată deoarece a fost tot mai apreciată pentru gustul aparte.

Există „cea mai bună metodă” de a bea ceaiul cu lapte?

Răspunsul ar fi foarte simplu: nu neapărat. Nu există o regulă anume când vine vorba de amestecul ceaiului cu lapte. Poți pune mai mult sau mai puțin lapte, deși dacă adaugi întâi laptele în recipient și apoi ceaiul ar putea să îi dea un gust ceva mai bun, susțin unii specialiști.

De ce sunt venele albastre sau verzi, deși sângele e roșu. Iluzia optică la care nu te-ai fi gândit niciodată... De ce nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel. O angajată a dezvăluit totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x