Antena Căutare

De ce buzunarele de la blugii de femei sunt mai mici decât cele de la blugii de bărbați. Care e explicația specialiștilor

Un designer vestimentar a explicat care e adevăratul motiv pentru care buzunarele de la blugii de femei sunt mai mici decât cele de pe blugii bărbătești.

blugi pe o femeie, poza de la spate Galerie
Un designer vestimentar a explicat care e adevăratul motiv pentru care buzunarele de la blugii de femei sunt mai mici decât cele de pe blugii bărbătești. | Shutterstock

Emily Keller, un designer vestimentar cu o experiență de 10 ani, a explicat de ce buzunarele de la blugii femeilor sunt mult mai mici decât cele de la pantalonii bărbaților sau uneori sunt buzunare false.

Motivul pentru care aceste buzunare lipsesc sau sunt mai mici e strâns legat de economia de material folosit la fabricarea blugilor. Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de îmbrăcămintea femeilor se rezumă la buzunarele rochiilor sau blugilor.

Care e explicația unui designer în legătura cu mărimea buzunarelor la blugii pentru femei

În același timp, buzunarele de la pantalonii bărbaților sunt suficient de mari încât să bage telefonul mobil lejer în el sau chiar și portofelul. Într-un buzunar de la blugii de femei abia dacă încape un telefon mobil.

Citește și: De ce nu trebuie să mănânci micul dejun oferit de hotel, ce este adesea inclus în prețul cazării. O angajată a dezvăluit totul

Emily a explicat că există 3 motive pentru care buzunarele pe hainele de femei sunt mai mici decât cele de pe blugii de bărbați. În primul rând, e mai ieftin ca aceste buzunare să fie mai mici sau să fie buzunare false.

“Din cauza faptului că se fac haine pe bandă rulantă, mulți producători nu au interesul să facă hainele să fie și funcționale, dar și de calitate în același timp. Companiile câștigă mai mult profit atunci când renunță la buzunare”, a explicat designerul vestimentar.

De asemenea, Emily a mai spus că toți producătorii se focusează pe aspectul blugilor și ce caracteristici ar putea face produsul lor să se vândă mai bine. Un alt motiv pentru care unii blugi au buzunare false sau nu au buzunare deloc este că acestea modifică forma corpului unei femei.

Ce aleg să facă producătorii de haine

Pentru evita o imagine distorsionată a picioarelor unei femei, unele companii au renunțat la bugii cu buzunare.

“Pentru că blugii femeilor din ziua de astăzi sunt făcuți să se muleze perfect, materialul adăugat în plus pentru a face buzunare va deveni destul de vizibil. Chiar dacă vrei să pui ceva în buzunarele blugilor, silueta continuă să rămână foarte suplă datorită croiului”, a mai adăugat Emily, potrivit The Sun.

Citește și: De ce e bine să nu arăți nimănui rochia de mireasă înainte de nuntă. Ce a pățit o mireasă

Un al treilea motiv pentru care aceste buzunare sunt mai mici sau sunt complet eliminate este că, în timp, după mai multe spălări, acestea s-ar putea lărgi.

“Majoritatea blugilor de femei sunt făcute și cu lycra în material. Dacă unele buzunare chiar sunt folosite, materialul se întinde și după mai multe folosiri materialul va rămâne ridat”, a mai spus designerul vestimentar.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x