Antena Căutare

De ce nu e bine să încălzești la microunde carnea de pui și cartofii gătiți. Iată la ce pericole te expui

Anumite alimente pot deveni de-a dreptul toxice atunci când sunt aruncate în cuptorul cu microunde. Iată de ce nu este indicat să reîncălzești carnea de pui și cartofii gătiți la acest aparat.

carne si cartofi pusi intr-o caserola la cuptorul cu microunde Galerie
Anumite alimente pot deveni de-a dreptul toxice atunci când sunt aruncate în cuptorul cu microunde. Iată de ce nu este indicat să reîncălzești carnea de pui și cartofii gătiți la acest aparat | Shutterstock.com

În urmă cu mai bine de trei decenii, oamenii au început să introducă cuptoarele cu microunde în rutina lor. Acum, generațiile mai tinere nici nu își pot imagina cum ar putea consuma floricele de porumb sau cereale fără ele.

Și totuși, mulți dintre ei folosesc incorect cuptorul cu microunde când vine vorba de alimentele reîncălzite. Sigur, este bine știu faptul că în aparat nu ar trebui introduse folii de alumiliu, metal sau plastic, însă există și alte riscuri mai puțin cunoscute.

Pentru început, un cuptor cu microunde nu pregătește alimentele în mod uniform, ceea ce înseamnă că orice bacterie prezentă pe și în alimentele reîncălzite va supraviețui. Iată de ce nu este indicat să încălzești carnea de pui și cartofii gătiți la cuptorul cu microunde.

Citește și: De ce nu e bine să consumi cartofi încolțiți. Care sunt riscurile la care te expui și cum poți evita germinarea lor

De ce nu este recomandat să încălzești carnea de pui și cartofii la microunde

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre cuptorul cu microunde este că a sa căldură nu omoară întotdeauna bacteriile, deoarece aparatul încălzește din exterior spre interior și nu invers.

Ca atare, anumite alimente reîncălzite, care sunt și predispuse la bacterii, vor prezenta un risc mai mare de îmbolnăvire atunci când aceste celule bacteriene supraviețuiesc. Ținând cont de aceste lucruri, carnea de pui devine un alimente periculos odată ce este încălzită la microunde din cauza riscului de contaminare cu salmonella.

Citește și: De ce nu e bine să deschizi, din interior, portiera mașinii cu mâna stângă dacă ești șofer sau pasager în față

De aceea, înainte să mănânci carne de pui, trebuie să o gătești bine pentru a elimina toate bacteriile prezente. Deoarece cuptorul cu microunde nu gătește uniform, sunt șanse mari ca bacteriile care au supraviețuit etapei de gătit să provoace probleme.

Într-un studiu, din 30 de participanți care au reîncălzit carne crudă, toți cei 10 care au folosit un cuptor cu microunde s-au îmbolnăvit, în timp ce restul, adică cei care au folosit o tigaie, nu au avut nicio problemă. Acest lucru arată cât de multe bacterii pot supraviețui în carne atunci când sunt puse la microunde, în comparație cu alte metode de gătit.

În cazul cartofilor, ei pot deveni periculoși dacă sunt gătiți inițial în folie de aluminiu. Aceasta protejează bacteria C. botulinum de căldură, ceea ce înseamnă că poate prospera în continuare dacă leguma rămâne mult timp la temperatura camerei.

Citește și: Alimente sănătoase care te vor face fericită. Ce produse au acest efect asupra corpului

Dacă leguma este contaminată, cuptorul cu microunde nu va reuși să ucidă bacteriile, așa că indicat este să reîncălzești cartofii la cuptor, cu ajutorul unei foi de copt, conform Readers.

Citește și: De ce testamentul prinţului Philip va rămâne secret cel puţin 90 de ani. Este vorba de o convenţie veche de 100 de ani

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x