Antena Căutare

De ce nu e bine să lăsăm vasele murdare la înmuiat în chiuvetă. Ce spun specialiștii

Vasele murdare ne dau mereu bătăi de cap. Dar iată că soluția nu ar fi să le lăsăm să stea în chiuveta umplută cu apă. Totul, dintr-un motiv explicat de specialiști.

Vasele murdare nu ar trebui lăsate la înmuiat în chiuvetă Galerie
Motivul pentru care nu ar trebui să lăsăm vase nespălate în chiuvetă | Shutterstock

Vasele nespălate sunt o povară pentru oricine, mai ales când ajungem acasă după o zi lungă la muncă. Iată că există un motiv pentru care nu ar trebui să lăsăm în chiuvetă vase nespălate.

Ce spun specialiștii despre obișnuința oamenilor de a lăsa vasele murdare la înmuiat în chiuvetă

Specialiștii ne informează despre pericolele de care ne lovim atunci când lăsăm vasele murdare la înmuiat în chiuvetă. Ar fi foarte periculos și dăunător.

Deși ne gândim că ne ajutăm pe noi atunci când lăsăm la înmuiat vasele murdare în chiuvetă, iată că lucrurile nu ar sta așa, iar pericolul este mare. Specialiștii ne avertizează cu privire la obișnuința aceasta, spunându-ne ce se întâmplă atunci când facem asta.

Cu cât ținem mai mult vasele la înmuiat în chiuvetă, cu atât microbii se dezvoltă și devin din ce în ce mai toxici. Iată că, cu cât încercăm să lăsăm în chiuvetă vasele pentru a fi mai curate, cu atât sunt mai murdare și mai periculoase. Potrivit publicației internațională mentalfloss.com și a specialiștilor australieni, germenii despre care vorbim aici ar putea proveni din mai multe locuri, înclusiv din resturile de mâncare lipite de farfurii, pe care le lăsăm să se înmoaie în apa din chiuvetă.

Bacterii de acest tip pot apărea și din carne, dar și din legumele care stau mai mult timp în chiuvetă, în apă. Salmonela, E. coli și altele, pot proveni din mâncăruri cu pește sau carne macră. Multe alte bacterii de acest tip se pot dezvolta chiar și din rămășițele mâncărurilor, iar acest lucru ar putea dezvolta unele boli.

Specialiștii ne mai amintesc și despre faptul că zona chiuvetei este mediul perfect pentru ca mai multe bacterii și virusuri să se dezvolte, în special din cauza scurgerii care aduce la suprafață astfel de vietăți microscopice.

Dacă nu dețineți o mașină de spălat vasele, cel mai bine ar fi ca imediat după cină să spălați cu mult detergent recipientele pentru a nu dezvolta microbi. Totodată, specialiștii ne avertizează și cu privire la bureții de vase, care ar putea conține, la rândul lor, bacterii de asemenea natură. Aceștia ar trebui schimbați periodic pentru a evita un asemenea lucru.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x