Antena Căutare

De ce se dau trandafiri roșii de Valentine’s Day. Care este explicația acestui gest și cum a ajuns să fie un obicei

Trandafirii roșii au devenit un simbol al iubirii, florile fiind oferite la ocazii cu totul și cu totul speciale, dar mai ales de Valentine's Day. Te-ai întrebat vreodată care este legătura dintre această sărbătoare americană a iubirii și trandafirii roșii? În spate este o semnificație destul de concludentă legată de anumite evenimente istorice și mitologice.

colaj de fotografii cu un cumplu care își foera trandafiri rosii de ziua indragostiților - valentine's day Galerie
Trandafirii roșii au devenit un simbol al iubirii, florile fiind oferite la ocazii cu totul și cu totul speciale, dar mai ales de Valentine's Day. | Shutterstock/Hepta

Trandafirii roșii se oferă inclusiv la prima întâlnire în semn de apreciere și este asimilat cu gestul de iubire. De ziua îndrăgostiților bărbații oferă trandafiri roșii persoanei iubite din aceleași motive. Iată de ce aceste flori sunt asociate cu semn al dragostei.

Care este motivul pentru care se oferă trandafiri roșii de Valentine’s Day - Ziua Îndrăgostiților

Gestul de a oferi un trandafir roșu de Valentine’s Day se explică printr-un amestec de elemente mitologice și practice. Potrivit Reader’s Digest, trandafirii roșii sunt asociați cu iubirea și dragostea prin tradiția greacă.

„Unele povești spun că primul trandafir roșu a fost creat atunci când zeița greacă Afrodita a fost înțepată de un spin al unui trandafir alb, făcând ca floarea să devină roșie din cauza sângelui”, a declarat folclorista Sara Cleto, notează MentalFloss.

Citește și: Dulceață de trandafiri: beneficii pentru sănătatea organismului

„Alții spun că primul trandafir roșu a crescut pe pământul unde Adonis, iubitul Afroditei, a murit și lacrimile zeiței au căzut”, potrivit aceleiași surse.

Ascensiunea trandafirilor roșii drept cadou romantic a avut loc cu adevărat în Anglia secolului al XIX-lea, când a crescut ideea de a atribui un sens diferitelor soiuri de flori.

Citește și: De ce beau englezii ceai cu lapte. Explicațiile provin din timpuri îndelungate

Pentru cei care doresc să-și comunice interesul romantic față de un potențial partener, asta însemna trimiterea de buchete florale. Trandafirii roșii, în special, au început să aibă conotații romantice pentru că, la vremea aceea, colorantul roșu era scump și văzut drept bun de lux.

Citește și: De ce există mereu o fundiță pe lenjeria intimă feminină. Explicația la care nimeni nu s-ar fi gândit

Trandafirii roșii au oferit un capital vizual similar prin asociere. Practic, ideea a rezistat în timp și pentru că spre deosebire de alte flori, trandafirii roșii tolerează destul de bine transportul și sunt rezistenți la intemperii.

Citește și: De ce ar trebui să pui șervețele sau prosoape de hârtie în frigider. Vei vedea imediat efectele

De ce mireasa sau mirele calcă piciorul partenerului în Biserică. Ce semnificație are gestul... De ce nu este bine să faci duș în fiecare zi. Un dermatolog a dezvăluit de ce este greșit și cum afectează acest obicei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x