- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cartofii sunt, poate, cea mai populară și delicioasă legumă, des întâlnită în multe retete din toate bucătăriile lumii. Oricât de îndrăgit ar fi acest ingredient popular, este important să deosebim tipurile de cartofi pentru gătit pentru a obține textura și aroma pe care ne-o dorim.
Cartofii pot fi folosiți pentru fiert, prăjit, copt sau adăugați în tocănițe, supe și multe alte mâncăruri. Cartofii se impart în două categorii, și anume plini de amidon și cei care sunt uleioși.
Cei care sunt uleioși și au o peliculă ceroasă sunt tipul de cartofi care sunt mai buni fierți. Cei care au un conținut ridicat în amidon se vor sfărâma mai repede și devin mai cremoși și sunt potriviți atunci când vrei să faci piure.
Pentru a obține cartofi bine fierți, dar care nu se sfărâmă, specialiștii sfătuiesc să adaugi oțet în apă când îi pui la fiert.
Citește și: Dressing cu miere și oțet balsamic
Care e rolul oțetului adăugat în apa pentru fiert cartofii
După ce ai ales tipul corect de cartofi potrivit pentru fiert, trebuie să îi cureți, îi speli bine, îi tai în bucăți și îi pui în apa care a dat deja în clocot. În această apă, vei pune oțet pentru a ajuta cartofii să nu se sfărâme în timp ce fierb.
Citește și: Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodine
Acest truc pe care îl folosești cei mai mari bucătari te va ajuta să fierbi cartofii în 30 minute, timp în care adaugi și puțin sare. Dacă adaugi sare și oțet, atunci cartofii tăi vor fierbe în 13 minute. Oțetul va ajuta la formarea unei pelicule, ca o crustă, deasupra cartofului pentru a împiedica sfărâmarea lor la fierbere.
Indiferent dacă alegi oțet alb de mere sau oțet din vin roșu, orice tip de oțet funcționează pentru a permite cartofilor să fiarbă uniform, fără să se drobească în apa fierbinte. Astfel, rețeta ta va fi un succes total și salata de cartofi va ieși de excepție, fără ca bucățile de cartofi să se fărâme în farfurie.
Rețeta lui Nicolai Tand de foietaj umplut cu cartofi și carne
Pentru gustări savuroase servite la mic dejun, sau de-a lungul zilei, chef Nicolai Tand a preparat o rețetă simplă dar delicioasă de foietaj umplut cu cartofi și carne. ”Vor ieși niște cornulețe umplute cu carne și cartofi. Voi face doua feluri, de post și dulce, cu carne. Voi adăuga leurdă, pătrunjel, roșii și sparanghel”, a spus acesta.
Citește și: 4 rețete vegane pentru air fryer. Preparatele care îți salvează mesele zilnice
Rețetă de foietaj umplut cu cartofi și carne - Ingrediente
- aluat foietaj
- carne tocată
- ceapă
- cartofi
- sare și piper
- boia de ardei
- ulei de floarea soarelui
- ouă
- boabe de porumb dulce
- roșii
- pastă de roșii
- ardei
- leurdă
- pătrunjel verde
- salată verde
Rețetă de foietaj umplut cu cartofi și carne - Mod de preparare
Incepem cu prepararea umpluturii de carne și a celei de cartofi, în timp ce aluatul foietaj se lasă la decongelat.
Pentru umplutura de carne tocată se toacă o ceapă și 1-2 ardei și se pun la călit în ulei. Se amestecă bine pentru ca ingredientele să-și degaje aromele, apoi se adaugă carnea tocată. Se lasă carnea tocată să se prepare amestecând-o constant cu ingredientele călite. Se potrivește gustul cu sare și piper, apoi se adaugă roșii tocate, dar și puțină pastă de roșii, pentru consistență.