Căutare Live

EURO 2020. Câți bani a câștigat Italia, noua campioană europeană. Ce sumă a obținut Anglia, după finala meciului

Anglia și Italia s-au luptat pentru premiul EURO 2020 duminică seara. Squadra Azzurra a învins Anglia cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare. Câți bani au obținut cele două echipe.

Echipa Italiei și echipa Angliei la EURO 2020

Getty

Echipa Italiei a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare. Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968.

Italia este noua Campioană Europeană, după ce a învins Anglia cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020, în care scorul a fost egal, 1-1 (0-1, 1-1), la finalul celor 120 de minute.

Citește și: Cum arată iubita lui Gianluigi Donnarumma. Alessia Elefante și portarul Italiei sunt împreună de 5 ani

Ce bani a câștigat Italia, noua Campioană Europeană. Ce bani a obținut Anglia după pierderea EURO 2020

Cu un egal şi două victorii în faza grupelor, finalista Anglia va primi 30,25 de milioane de euro. Numai premiul pentru câştigarea finalei a fost de zece milioane de euro, în timp ce învinsa a avut asigurate şapte milioane de euro, potrivit news.ro.

La penalty-uri, Italia a învins cu 3-2. Italia este marea câştigătoare de la Euro 2020, după ce a învins Anglia la loviturile de departajare. Pentru performanţa ei, Squadra Azzurra va încasa 34 de milioane de euro, ca premiu din partea UEFA.

De obicei, din premiul total, o proporţie 40 la sută este împărţită de jucători. Dacă aşa va fi, fotbaliştii naţionalei Italiei (lotul a avut 26 de jucători) vor împărţi 13,6 milioane de euro, iar cei ai reprezentativei engleze, 12,1 milioane de euro.

Citește și: Cum arată soția lui Giorgio Chiellini, căpitanul Italiei. Fotbalistul și Carolina Bonistalli s-au căsătorit în 2014

Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Este cel mai rapid gol înscris vreodată într-o finală de Euro. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La finalul prelungirilor, s-a trecut la loviturile de departajare, scorul fiind 1-1. La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho.

Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.

Cum arată partenerele jucătorilor de la Euro 2020 .Soțiile, iubitele și logodnicele fotbaliștilor au făcut spectacol... "Duelul" suporterelor. Cele mai frumoase fane de la Euro 2020. Ce țară iese învingătoare?...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri