Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Fructul oprit

SEZOANELE 1,2 (2018/2019)

Soluții pentru defectele de dicție! Bogdan Iancu, actorul din Fructul Oprit ne arată câteva trucuri

Dicţia, pronunţarea corectă a cuvintelor chiar şi atunci când avem probleme de vorbire. Bogdan Iancu, actorul din serialul Fructul Oprit, ne-a mărturisit că şi el are anumite lucruri de rezolvat. Iată care sunt modalităţile prin care putem scăpa de aceste defecte.

Ca să corectăm defectele de vorbire, în primul rând trebuie să ne dorim. Hai să vorbim despre cele mai des întâlnite defecte. Aici vorbim de sigmatism - sau pe româneşte sâsâiţii, rotacism - sau rârâiţi, și un defect destul de comun, vorbirea aceasta grăbită, precipitată. În termeni logopedici, am vorbi de tahilalie.

Pentru cei care au probeleme la sunetul S trebuie să poziţioneze vârful limbii pe dinţii de jos și să rostească sunetele: Sa, se, si, so, su să, sâ.

De la S, mergem cu o literă mai în spate şi ne oprim la R. Unde îl găsim pe Bogdan Iancu care ne-a mărturisit că de mic a avut probleme cu aceste două consoane. Dar asta nu l-a oprit - l-a jucat pe Petru Caragea, într-unul dintre cele mai savuroase personaje din serialul Fructul oprit.

„Am fost rârâit toată viaţa. Părinţilor mei li se părea drăgut, aşa că nu m-au dus la logoped. Acum la 20 de ani e desul de greu să scap de o chestie de genul. În momentul în care eşti rârâit ca actor, îţi nişează foarte mult plaja de roluri. Îmi doresc să pot să vorbesc cu R, normal”, a spus Bogdan Iancu.

Al treilea defect? Persoane care nu pronunță cuvintele până la capăt și sudează, unesc, două, trei, patru, cinci cuvinte șase și vorbirea asta face destul de greu de înțeles mesajul. Şi atunci ca să scăpăm de vorbirea asta grăbită trebuie să vorbim rar, să vorbim clar, deși o să ni se pară greu și ciudat.

CONECTEAZA-TE CU FRUCTUL OPRIT
Subscribe pe 👉 Youtube
Like pe 👉 Facebook
Follow pe 👉 Instagram
​Afla noutati pe site 👉 Fructul Oprit

Urmareste Fructul Oprit pe AntenaPlay: https://s.a1.ro/WNPxkbw
Alatura-te abonatilor AntenaPlay: https://s.a1.ro/GMizvqZ

INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / 
iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe  Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro