Antena Căutare

Criză economică? Noi nu am auzit de ea: Afacarea al cărei profit bubuie de pe urma pandemiei cu coronavirus

În timp ce măsurile de prevenție să înăspresc, afacerile unor mari companii prosperă pe urma pandemiei cu coronavirus. Microsoft, Google, Zoom sau Slack încearcă să țină pasul cu cererea foarte mare pentru aplicațiile lor care permit lucrul de la distanță, transmite publicația Vox.

Criză economică? Noi nu am auzit de ea:  Afacarea al cărei profit bubuie de pe urma pandemiei cu coronavirus
Majoritatea nagajaților au fost sfătuiți să lucreze de acasă pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Carantina, autoizolarea și munca de la domiciliu sunt factorii care au crescut cererea pentru aplicațiile ce facilitează lucrul de la distanță. În contextul pandemiei de coronavirus, majoritatea companiilor și-au trimis angajații să lucreze de la domiciliu, pentru a diminua răspândirea virusului nemilos.

Citește și: Studiu Universum Global și eJobs: Google, Porsche, Amazon, Regina Maria, Enel și Mercedes Benz conduc topul celor mai doriți angajatori din România

Dezvoltatorii de astfel de soluții, care permit menținerea unui curs normal al activității unei afaceri, precum Microsoft, Google sau Zoom, oferă gratuit aceste software-uri și fac tot ce le stă în putință să facă față cererilor.

Citește și: Coronavirus. Ce este pandemia COVID-19 și ce alte pandemii au afectat omenirea

Microsoft Teams a înregistrat o creștere de 500% a utilizării în China, de la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Întrebuințarea acestor tipuri de aplicații a consemnat o creștere și în America, cel puțin între angajații Microsoft; volumul mesajelor înregistrat în Microsoft Teams a crescut cu 50%, în timp ce conferințele video și audio până la 37%, comparativ cu săptămânile trecute.

Firma Productiv le permite companiilor să urmărească rata și modul în care angajații lor folosesc software-ul, iar astfel s-a observat că întrebuințarea aplicației Zoom a crescut cu mai mult de 30% față de luna februarie.

Citește și: E oficial! Părinții pot sta acasă alături de copii! Proiectul „zilele libere pentru părinți” a fost adoptat

Multe companii oferă acum gratuit funcții ale software-ului care înainte erau oferite contracost. De exemplu, Zoom a ridicat limita de minute pentru apelurile video în China - dar și pentru școlile din Japonia, Italia sau SUA - în cazul aplicației gratuite.

Microsoft oferă oricui aplicația Teams Premium gratuit în următoarele șase luni. Compania a ridicat restricțiile și pentru cei care au deja varianta gratuită.

Google a anunțat, de asemenea, că va oferi gratuit unelte pentru teleconferințe, utilizatorilor serviciilor G Suite și G Suite for Education, până la 1 iulie 2020.

Citește și: Coronavirusul, prezis încă din 2001! Un virus va distruge omenirea până la sfârşitul mileniului, spunea Stephen Hawking

Creșterea masivă înregistrată de aceste aplicații se observă și în magazinele virtuale. Zoom a devenit cea mai populară aplicație de business, în varianta americană a Apple App Store. Microsoft Teams a ajuns pe locul patru în același magazin virtual.

Peste 126.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV. Dintre acestea, peste 4.600 au murit.

Walt Disney World Resort din Florida şi Disneyland Paris, închise timp de două săptămâni... Expediţiile pe Everest, interzise sezonul acesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x