Antena Căutare

Am stat de vorbă cu băiatul care poartă mască militară împotriva gazelor. Care este motivul pentru care a apărut așa în public

Isteria coronavirusului neconfirmat în România s-a extins extrem de mult în ultimele zile, iar gesturile extreme ale oamenilor precum purtarea de măști împotriva gazelor și golirea rafturilor supermarketurilor au început să se viralizeze năucitor și să fie aclamate în mediul online.

Am stat de vorbă cu băiatul care poartă mască militară împotriva gazelor. Care este motivul pentru care a apărut așa în public
Am stat de vorbă cu băiatul care poară mască militară împotriva gazelor.

Acesta este și cazul unui băiat din Capitală, student la Universitatea din București, care a ieșit pe stradă purtând o mască de protecție recomandată în cazul atacurilor chimice, biologice sau radiologice și care a stârnit atât revolta, cât și amuzamentul celor din jur.

Aceasta este purtată pe față pentru a apăra căile respiratorii (gură, nas) și de multe ori ochii, precum și alte țesuturi sensibile ale feței.

Poze cu el, pe stradă sau circulând cu transportul în comun, s-au viralizat în mai puțin de o oră și dintr-odată tot internetul a fost plin de postări, cele mai multe făcute cu scopul de a râde pe seama gestului și a isteriei create în oraș.

Astăzi, am stat de vorbă cu el și ne-a povestit care este motivul pentru care a ajuns să poarte o mască militară în plina isterie creată pe inexistența coronavirusului în România.

- De ce porți o mască de protecție împotriva gazelor sau a atacurilor chimice?

"Inițial am vrut să port această mască pentru poluarea din București deoarece măștile militare oferă cel mai ridicat grad de protecție împotriva aerului poluat și cumva să atrag atenția oamenilor că trebuie să se protejeze de poluarea din aer. Acum că a venit și virusul COVID-19 sau Coronavirus, am zis să continui să o port pentru a mă proteja de acest virus. Am ajuns să atrag atenția indirect oamenilor că ar trebui să se protejeze de virus."

De ce nu folosești mască medicală?

"Deoarece este mai slabă ca protecție cea medicală și trebuie înlocuită."

- Momentan nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România. Nu ai putea să renunți la mască?

"Momentan mă gândesc să o păstrez pentru orice eventualitate, urmez toate instrucțiunile de protecție anti virus."

- Pentru cei din jur a fost un șoc foarte mare să vadă pe cineva așa. De ce crezi că s-a ajuns la o isterie față de gestul tău?

"Nici nu m-am așteptat să creez atâta isterie, am crezut că voi rămâne la stadiul de glumă virtuală pe rețelele de socializare. Eu am căutat doar să mă afișez ca surprind lumea atâta tot, doar ca o glumă, nu ar trebui să fiu luat în serios. Cine vrea să procedeze ca mine, treaba lui! E o măsură cam extremă, dar totuși o bună alegere pentru protecție, doar să se asigure că folosește o mască bună.

După ce am ajuns pe rețele de socializare precum Facebook sau Twitter, canalele de știri au început să înspăimântăte populația spunând că ar fi mai mulți indivizi ca mine. Vă spun că sunt singurul care a făcut acest gest. Nu am mai văzut pe nimeni ca mine pe stradă."

- Este un gest extrem! Nu vezi mereu oameni pe strada așa! Te flatează acest lucru? Cum te simți când știi că atragi toate privirile?

"Sincer mă fac că nu se întâmplă nimic, am un comportament neutru, nu mă uit înapoi la oamenii care se uită la mine. M-a mai întrebat lume de unde am masca și întotdeauna am răspuns calm."

- Există extrem de multe comentarii negative de la oameni care afirmă că este posibil să ai ceva probleme dacă te afișezi așa. Tu ce părere ai? Ce le transmiți?

"Pur și simplu ignor persoanele negative, efortul lor a fost în zadar. Fie că sunt pro sau contra tot mă promovează. Totul ar trebui tratat ca o glumă și să nu fie luat în serios.

Nu ne confruntăm cu un atac nuclear sau chimic. E doar un virus, dacă lumea va urma procedurile de prevenire, totul va fi bine."

Ok, dar o glumă se face de maximum doua ori și este amuzantă, dar tu continui sa o faci. Este ceva mai mult în spatele gestului!?

"Vă asigur că nu mai este nimic în spatele gestului."

Cum te face sa te simți faptul ca ieși din tipare?

"Mă face să mă simt fericit și popular, pur și simplu voi merge înainte ignorând negativitatea"

O mască de protecție contra gazelor, numită în mod eronat mască de gaze, este o protecție împotriva anumitor tipuri de arme: chimice, biologice, radiologice, însă nu împotriva agenților radioactivi. Aceasta este purtată pe față pentru a apăra intrările căilor respiratorii (gură, nas) și de multe ori ochii, precum și alte țesuturi sensibile ale feței.

De obicei, constă dintr-o mască și un filtru, aceasta fiind un aparat de respirat cu aer de purificare, spre deosebire de aparatele de respirație. În spate de obicei se poartă o sticlă umplută cu un amestec de gaze (oxigen, azot, etc), ca de exemplu pentru scufundări și poate funcționa independent de calitatea aerului înconjurător.

Substanțele toxice din aer (de exemplu, clor), aerosoli lichizi sau solizi (de exemplu gaz muștar, folosit în timpul Primului Război Mondial) și tipuri de impurități biologice: bacterii, virusuri, toxine sau sporii, cu toate aceste amenințări, cele mai multe filtre sunt capabile să le contracareze.

Dolj: Bărbatul care a fugit de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute, prins pe un aeroport din Bucureşti, când încer... Secretar de stat în MS: Toate cele 13 persoane de la Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian diagnosticat c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x