Antena Căutare

Aproximativ 5% din populația României se culcă cu foamea-n gât!Ar fi nevoie de încă 30 de ani pentru a ne vindeca

Impactul foametei în România s-a redus în ultimii 20 de ani, de la 8,3%, la 5% din populația țării, dar ar mai fi nevoie de alți 30 de ani pentru eradicarea fenomenului de pe meleagurile noastre, asta dacă se va menține viteza actuală de reducere a foametei, potrivit INACO.

Aproximativ 5% din populația României se culcă cu foamea-n gât!Ar fi nevoie de încă 30 de ani pentru a ne vindeca
În ultimii 20 de ani au scăpat de foamete circa 700.000 de oameni în România. | Forbes

Conform analizei realizate de organizația nonguvernamentală INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, un milion de români se culcă seara flămânzi.Deși impactul foametei a înregistrat o scădere, de la 8,3%, la 5% în ultimii 20 de ani, ar mai fi nevoie de alte trei decenii pentru eradicarea fenomenului în România, doar dacă viteza actuală de reducere a foametei s-ar menține.

Citește și: Eminescu a dormit, luni întregi, doar în paie, într-un han. ”Stau numa-n foame”. ”Bea fără cumpăt!”

"Cu o suprafață agricolă de 13 milioane de hectare ale României, suntem în primul grup de 17 națiuni cu rate reduse ale foametei, dintr-un total de 117 țări analizate în raportul Global Hunger Index, publicat de Concern Worldwide și Welthungerhilfe, care nu ia în calcul, va spuneam, cele mai dezvoltate state ale lumii."

"În ultimii 20 de ani, impactul foametei s-a redus în România de la 8,3%, la sub 5% din populația țării. Așadar, am facut pași importanți, dar lenți și continuăm să fim la o distanță semnificativă de atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă Foamete - Zero al Agendei 2030", relevă INACO.

Citește și: Românii trăiesc la limita subzistenței. 32,5% din oameni țării noastre suferă de foamete! Detalii îngrijorătoare despre starea națiunii

Conform sursei citate, foametea continuă să fie o realitate, în formele sale cronice, acute, subnutrite sau ca deficiențe calorice, pentru aproape 5% din populația României, care duce la riscuri majore de îmbolnăviri, dezvoltări deficitare fizice și cognitive, chiar moarte, mai ales la copiii sub 5 ani.

"Dacă menținem viteza actuală de reducere a foametei în România, mai avem nevoie de trei decenii pentru eradicarea fenomenului și ratăm obiectivul Foamete - Zero până în anul 2030", se relevă în document.

Un important obiectiv pentru securitatea alimentară europeană rămâne respectarea principiilor pentru investiții responsabile în agricultură, susțin reprezentanții INACO, conform Ziare.com.

Citește și: În timp ce noi aruncăm alimentele, în lume peste 821 de milioane de oameni sunt victime ale malnutriției. Statistici îngrijorătoare!

"România dispune de o suprafață agricolă de circa 13 milioane de hectare, a șasea din Uniunea Europeană și e una dintre țările cu cel mai ridicat potențial în sectorul agricol. Din suprafața agricolă utilizată a României, 60% o reprezintă terenul arabil, din care circa două treimi sunt folosite pentru culturi de cereale. Astfel, țara noastră este unul dintre cei mai mari zece exportatori de cereale din lume."

Conform Raportului Mondial asupra Dezvoltării Umane pentru anul 2019, România s-a clasat pe locul 52 în lume din 189 de țări analizate, având un indice egal cu cel al unor țări cu potențial mult mai modest agricol decât noi.

"Societatea românească are nevoie de abordari noi ale creșterii economice calitative, bazate pe dezvoltarea dimensiunii umane, sociale și a mediului înconjurator pentru o națiune competitivă. Dezvoltarea trebuie să conducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor și la extinderea abilităților lor de a-și modela propriul viitor, pornind de la asigurarea nevoilor elementare de hrană și de sănătate care să facă posibilă atingerea potențialului capitalului uman românesc", arată INACO.

Mehedinţi: Patru persoane reţinute, după ce doi bărbaţi au primit un colet din Belgia cu cocaină şi cannabis... Termoenergetica: Serviciul public de alimentare cu energie termică a cetăţenilor Municipiului Bucureşti nu este în peric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x