Antena Căutare

Calendar ortodox 4 iulie. Sărbătoare mare! La mulți ani celor cu nume de sfânt! MiIioane de români sărbătoresc

Calendar ortodox 4 iulie. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Andrei din Ierusalim, arhiepiscopul Cretei.

Calendar ortodox 4 iulie. Sărbătoare mare! La mulți ani celor cu nume de sfânt! MiIioane de români sărbătoresc
calendar ortodox

Calendar ortodox 4 iulie. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Andrei din Ierusalim, arhiepiscopul Cretei, zis și Andrei Criteanul. La mulți ani celor ce poartă numele de sfânt: Andrei, Andreea.

Potrivit patriarhia.ro, Sfântul Andrei Criteanul s-a născut la Damasc în jurul anului 660, sub stăpânire musulmană, într-o familie creștină care i-a dat o educație aleasă. Mai târziu, el devine monah în 'Frăția Sfântului Mormânt' - Ierusalim, fapt pen­tru care a fost mai târziu supranumit și 'Ierusalimiteanul'.

Curând devine secretar al patriarhului de Ierusalim, iar în 685, în calitate de delegat al acestuia, semnează la Constantinopol actele Sinodului al VI-lea Ecumenic, care a condamnat în 681 erezia monotelită (alunei singure voințe în persoana Domnului nostru Iisus Hristos).

Monahul Andrei rămâne în Constantinopol, unde i se în­credințează conducerea unei importante opere social-filantropice, în special Conducerea unui orfelinat și a unei case pentru bătrâni, lucrare socială foarte populară pentru Biseri­ca bizantină din acea vreme.

În anul 692, a fost ales episcop de Gortyna, în Creta. De aici a primit și numele de 'Cretanul' sau 'Criteanul', pe care f l-a dat tradiția bisericească.

Andrei Criteanul a fost un mare episcop misionar. A con­struit biserici, a înființat mănăstiri, a dezvoltat lucrarea filantropică a Bisericii, s-a ocupat de educația tineretului din eparhia sa, a ajutat pe creștinii care au suferit de pe urma incursiunilor musulmanilor în insulă etc. A fost un bun pre­dicator, iar pentru a încuraja participarea poporului la viața liturgică a Bisericii a compus o mulțime de imne liturgice. El este considerat cel dintâi autor de canoane liturgice, între care cel mai renumit este Canonul cel Mare, care a intrat în cartea Triodul și constituie o piesă liturgică deosebit de importantă pentru perioada Postului Sfintelor Paști.

Sf. Andrei Criteanul a trecut la viața veșnică în anul 740, pe când se întorcea de la Constantinopol spre Creta. De aceea, mormântul său nu se află în Creta, ci în localitatea Eresos din insula Mitilina (Lesbos)

La mulți ani, Andrei, Andreea. Semnificație nume

Numele de Andrei are următoarea semnificație – cea a făcutului de ursit. Ce înseamnă asta? În noapte de 30 Noimebrie fețele tinere, nemăritate, încearcă să își găsească ursitul sau viitorul soț cu ajutorul unor mijloace magice.

Sf. Andrei a fost unul din cei 12 Apostoli ai Mântuitorului. După ce a propovăduit ani de zile credința creștină, Sf. Andrei a sfârșit ucis de necredincioși, a fost răstignit pe cruce în formă de X, această cruce fiind numită de atunci Crucea Sf. Andrei. Sf. Andrei a fost pentru toți creștinii un exemplu de curaj și de dăruire, de izbândă și de curaj de luptă împotrivă râului.

De origine greaca, numele de Andrei înseamnă bărbăție și este considerat patronul lupilor. Nativii care poartă numele de Andrei sunt dotați cu un al șaselea simț, au capacitatea de a-i umi pe toți din jur cu intuiția lor.

Andrei este o persoană plăcută, plină de farmec. Andrei își va asumă absolut toate responsabilitățile fără probleme, atât pe cele din plan familial, cât și pe cele din plan profesional. Acest rol de responsabil îi va conferi un aer protector. Andrei este umărul pe care putem plânge oricând. Se pricepe de minune să dea sfaturi, este mereu alături de persoanele dragi când au nevoie de el. Nu suportă atmosferă tensionată.

Andrei știe să dea dovadă de tact în orice situație, de diplomație și de galanterie, calități absolut excepționale, atât de rare în zilele noastre. Sociabil, Andrei este extrem de preocupat de semenii săi, încearcă să îi ajute ori de câte ori are ocazia. Nu este o persoană conformistă și are tendința să abordeze lucrurile într-o manieră cât se poate de originală. Simțul acut al justiției îl determină să treacă adesea prin adevărate crize de furie, veritabile explozii. Intuitiv, perspicace, Andrei este un excelent observator, are un spirit analitic, simțul detaliilor. Andrei este un orgolios, un perfecționist și voința să depinde în general de motivația să.

Copil fiind Andrei este un băiat agreabil, serviabil, extrem de preocupat de familia să. Poate fi un frate mai mare remarcabil, afectuos și protectiv. Când este mic, Andrei nu trebuie răsfățat, părinții trebuie să-i insufle simțul responsabilității încă de mic copil.

Andreea este o personalitate complexă, ambiguă chiar, datorită celor două naturi antagoniste ale sale care se înfrunta pe tot parcursul vieții: o latură masculină, activă, voluntară și autoritară, independena și egoistă, având tendința să domine totul și să ocupe primul loc în orice situatie….și o latură feminină, pasivă, timidă, dependența și afectivă, altruistă căreia îi place să își ajute semenii. Acest amestec curios îi conferă lui Andreea un caracter ciclotimic, entuziast, încrezător și activ totodată. Stările sale de spirit sunt schimbătoare dacă numele sau de familie începe cu literă B, K sau T.

Andreea va avea parte de aceste ambivalente în copilărie în special. Ajunsă la vârstă adultă, Andreea va fi capabilă să își asume responsabilitățile. Părinții trebuie să o stimuleze în permanență pe Andreea, să o încurajeze la școală. Andreea va fi o excelentă soră mai mare. Are toate șansele să evolueze și să se realizeze în viață dacă este înconjurată de dragoste și afecțiune. Eșecurile o demoralizează profund.

Andreea adoră să ocupe poziția de lider și să fie înconjurată de prieteni. Este extrem de atentă cu persoanele dragi, este confidență și sfătuitoarea perfectă. Din punct de vedere sentimental, Andreea este destul de secretoasă fapt ce îi determină pe mulți să o considere o persoană rece. Se mulțumește destul de greu doar cu rolul de mamă deoarece este o fire ambițioasă și se simte împlinită doar când este realizată și pe plan intelectual și social. În cuplu, îi place să domine însă va găsi destul de greu un partener de viață care să accepte să fie dominat.

surse: patriarhia.ro, semnifiactia-numelui.net, crestinortodox.ro

Cum cureți mobila din PAL, MDF sau sticlă... Curs valutar 3 iulie. Creștere spectaculoasă pentru LEU...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x