Antena Căutare

Cât costă să îți faci singur un gard?

Locuiești la casă și vrei să te ocupi singur de construirea unui gard? Lucrurile pot părea complicate și costisitoare, însă nu este nevoie să fie întotdeauna astfel.

Locuiești la casă și vrei să te ocupi singur de construirea unui gard? Lucrurile pot părea complicate și costisitoare, însă nu este nevoie să fie întotdeauna astfel. Cu puțină răbdare, documentare temeinică și produsele potrivite, poți ridica un gard de unul singur, rezistent, economic și potrivit designului casei tale.

În primul rând, va trebui să iei în calcul toate variantele disponibile pe piață și să determini care dintre ele este mai potrivită situației tale. De aceea, ți-am pregătit mai jos un ghid util, în care poți vedea avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni în parte.

Gard din metal

Avantajele gardului metalic

Una dintre cele mai des întâlnite variante de gard este cea din metal. De regulă, această alegere este una avantajoasă, căci poți găsi garduri metalice mai ieftine decât cele din lemn sau piatră.

În plus, gardurile din metal nu au nevoie de o întreținere specială și sunt disponibile într-o varietate de modele, grosimi și înălțimi. Dacă vrei un gard minimalist, cel din fier forjat este mai mult decât perfect pentru curtea ta.

Dezavantajele unui gard din metal

Gardurile din fier sunt, de regulă, destul de subțiri, astfel încât oferă o priveliște cuprinzătoare asupra curții interioare. Dacă preferi un gard care să îți confere un plus de intimitate, poți opta pentru o variantă cu plăci din policarbonat.

Totodată, metalul este predispus ruginirii. Din acest motiv, când achiziționezi materialele pentru gard și asamblezi totul, asigură-te că aplici o vopsea rezistentă și, mai ales, un strat de soluție protectoare.

2. Gard din lemn

Avantajele gardurilor din lemn

Gardul din lemn este o alegere foarte inspirată, din punct de vedere al designului. Ai la dispoziție, pe piață, o mulțime de sortimente diferite, nuanțe și texturi dintre care să alegi ce ți se potrivește. De asemenea, reglând distanța dintre plăci, poți decide cât de puțin sau cât de mult vrei să lași la vedere din curtea ta interioară.

În cazul unei defecțiuni locale, părțile din gard pot fi înlocuite cu ușurință cu altele noi, fără a fi nevoie să demontezi toată structura.

Nu în ultimul rând, lemnul este o variantă foarte ieftină, pe care și-o poate permite oricine.

Dezavantajele principale ale lemnului

Pe de altă parte, lemnul trebuie să fie întreținut cu mare grijă, pentru a-și păstra aspectul. Va trebui să revopsești gardul și să îl lăcuiești de cel puțin două ori pe an, dacă vrei ca acesta să arate impecabil tot timpul.

În plus, lemnul este un material sensibil la condițiile meteorologice, astfel încât ploaia, vântul sau temperaturile extreme îl pot deteriora destul de rapid. Asigură-te că, dacă alegi varianta aceasta, aplici pe gard un strat protector special.

3.Gard din piatră

Avantajele aduse de gardul din piatră

În cazul în care te afli în căutarea unui gard elegant, impunător și foarte rezistent în orice condiții, cel din piatră este opțiunea perfectă pentru tine.

Gardurile din piatră vor fi întotdeauna puternice, rezistând chiar și zeci de ani, atunci când piatra folosită este de cea mai bună calitate. La acest capitol, ai o gamă diversificată la dispoziție. Poți opta pentru un gard din marmură, piatră de râu, travertin sau ardezie.

Dezavantaje ale gardurilor construite din piatră

În ceea ce privește prețul, costurile unui gard de piatră nu sunt deloc mici. Așadar, dacă te hotărăști asupra acestei variante, ia în calcul un buget mai mare și fă-ți calculele cu atenție.

În cele din urmă, alegerea materialului de construcție pentru gardul tău trebuie să fie făcută în cunoștință de cauză. Pune pe hârtie care sunt prioritățile tale: calitate, siguranță, preț, aspect sau rezistență. Apoi, treci prin avantajele și dezavantajele fiecărui tip de gard și ia o decizie corectă.

Tu știi cum să alegi cel mai bun cârlig de remorcare?... 8 soluții practice pentru a depozita bicicleta într-un apartament de bloc. Galerie foto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x