Antena Căutare

Atenție, români! Consumi acest tip de brânză? Conține o substanță periculoasă, folosită iarna la deszăpezit drumuri!

Avertisment dur pentru cei care consumă brânză! Reporterii au filmat cu camera ascunsă și au reușit să afle ce ingredient periculos conține un sortiment consumat de milioane de români! 

Atenție, români! Consumi acest tip de brânză? Conține o substanță periculoasă, folosită iarna la deszăpezit drumuri!
Atenție, români! Consumi acest tip de brânză? Conține o substanță periculoasă, folosită iarna la deszăpezit drumuri!

Avertisment dur pentru cei care consumă brânză! Reporterii au filmat cu camera ascunsă și au reușit să afle ce ingredient periculos conține un sortiment consumat de milioane de români!

Atenţie la ce tipuri de brânză telemea cumpăraţi din pieţe! Brânza telemea de tip specialitate bulgărească este de fapt un amestesc periculos pentru sănătate din uleiuri vegetal, cheag şi urme de lapte praf. Reporterii Observator au făcut un experiment: au cumpărat astfel de brânză telemea şi au interpretat eticheta unui astfel de produs cu un specialist în drepturile consumatorilor.

O echipă Observator a mers într-un mare depozit din Capitală. Reporterii au pretins că vor să cumpere brânză de tip specialitate bulgărească pentru a o vinde într-un magazin. Li s-a adus o găleata pe care scrie "specialitate în saramură şi grăsimi vegetale".

Reporterii au cumpărat o găleata de 8 kg cu 40 de lei. Primul ingredient trecut pe etichetă este laptele praf, fără a fi menţionat procentul. Următorul este uleiul vegetal, în proporţie de 15%. Apoi este trecut: cheag pentru brânză, maia pentru brânză, clorură de calciuşi acid citric. Din o sută de grame de brânză 3 grame sunt de sare. Enorm, dacă ne gândim că, pe zi, consumul de sare trebuie să fie de cel mult 5 grame. Specialiştii în protecţia consumatorilor spun că acest amestec poate fi periculos pentru sănătate! Pentru cei care nu știu, clorura de calciu se folosește iarna la deszăpezit drujmurile!

Pe etichetă nu este trecut nici măcar numele producătorului din Bulgaria. În pieţe, brânza aproape îşi dublează preţul, dar tot ieftină rămâne: 8-9 lei kilogramul

Apoi, reporterii află adevărul despre brânza de tip specialitate bulgărească: „Se face la fel cum se face margarina. Deci nu are conţinut de lapte. Nu avea cum să fie 8 lei dacă era din lapte”

Așadar, speciali

Rezultate Simulare Evaluare Națională. Ce note au luat elevii de clasa a VII-a și a VIII-a... Elevi români discriminați! Un olimpic cu nota 9,50 reclamă faptul că nu merge în etapa naţională, în timp ce un alt elev...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x