Antena Căutare

Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special. O delicioasă și răcoroasă de vară

Ce poate fi mai simplu și bun, într-o zi caniciulară, decât o delicioasă și răcoroasă ciorbă de vară, precum această Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special.

Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special. O delicioasă și răcoroasă de vară
Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special

Ce poate fi mai simplu și bun, într-o zi caniciulară, decât o delicioasă și răcoroasă ciorbă de vară, precum această Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special.

Puțini știu că ciorbele de vară pot fi acrite natural, cu diverse fructe verzi, care dau un gust tare plăcut.

Rețeta Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special- Ingrediente


  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei roșu
  • 2 roșii mari, bine coapte
  • 8-10 caise verzi
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel, mărar și leuștean
  • 2 linguri de ulei

Rețeta Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special - Preparare

Se curăță ceapa, morcovul și păstârnacul, se toacă cuburi și se călesc ușor în ulei, doar pentru a-și degaja aromele și a se pătrunde ușor. Se presară și puțină sare, apoi se adaugă roșiile curățate și tocate mărunt. Se amestecă bine pe foc, apoi se adaugă 2 l de apă fiartă. Se lasă să fiarbă pentru 2-3 minute, apoi se adaugă dovleceii curățați și tăiați în cuburi mai mari, precum și ardeiul curățat și tăiat în cuburi.

Într-un alt vas se pun caisele verzi la fiert, fără sâmburi, în apă cât să fie acoperite. Se adaugă și puțină sare. Se lasă să fiarbă până se pătrund bine, apoi se trec prin sită și se adaugă în vasul ciu ciorba de dovlecel. Caisele vor da ciorbei un gust acrișor, ușor fructat.

Se asezonează ciorba cu sare și piper și se mai lasă pe foc maxim 10 minute, timp în care se adaugă mărarul tocat, precum și leușteanul.

După stingerea focului, se adaugă și pătrunjelul verde, tocat.

Mărarul și leușteanul trebuiesc adăugate în ciorbă în ultimele minute de fiert, pentru a-și degaja aromele, în schimp pătrunjelul își degajă rapid aroma, de aceea va fi adăugat după stingerea focului.

Este foarte gustoasă, acrișoară și plăcut aromată și poate fi servită rece, de la frigider.

Citiți și rețetele:

Ciorbă de fasole verde cu dovlecei

Ciorbă de fasole verde dreasă cu iaurt

Cea mai bună rețetă italiană de vinete: Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana... Cum se prepară cea mai simplă zacuscă de vară! Zacuscă de dovlecei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x