Antena Căutare

Ciulama de porumbel cu mămăliguță

Dacă vă place ciulamaua de pui, sau cea de ciuperci, puteți încerca și rețeta „Ciulama de porumbel cu mămăliguță”.

Ciulama de porumbel cu mămăliguță
Ciulama de porumbel cu mămăliguță

Dacă vă place ciulamaua de pui, sau cea de ciuperci, puteți încerca și rețeta „Ciulama de porumbel cu mămăliguță”.


Ingrediente pentru rețeta Ciulama de porumbel cu mămăliguță

  • 4 porumbei
  • 1 morcov mare
  • 1 păstârnac mare
  • 1 rădăcină de ăatrunjel
  • 2 cepe mari
  • 300 g ciuperci proaspete, ghebe sau gălbiori
  • sare
  • 1 legătură de mărar
  • 1 kg mălai
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 5 -8 linguri de făină

Mod de preparare pentru rețeta Ciulama de porumbel cu mămăliguță

Se fierb porumbeii timp de aproximativ 15 minute, cu zarzavatul spălat, curățat, dar lăsat întreg, cu un praf de sare, la oala sub presiune.

Untul se pune la topit în tigaie, iar după ce porumbeii sunt gata, se rumenesc puțin în unt.

În supa de zarzavat din care s-au scos porumbeii, se adaugă ciupercile și se lasă la fiert 10-15 minute.

În untul în care am prăjit porumbeii, călim 5 linguri de făină (cam la 1 l de supă), până ce se rumenește făina, apoi stingem cu supa turnată câte puțin și amestecând continuu cu un tel.

Lăsăm sosul format să clocotească încet, timp de 25 minute, la foc mic, amestecând continuu, până capătă consistenșa unei creme.

Ciupercile din oala sub presiune se vor folosi la ornat și nu numai, împreună cu carnea dezosata a porumbeilor.

Pentru mămăligă se pun 500 ml de apă la fiert, într-o oală, la foc mare. În momentul când apa ajunge la punctul de fierbere, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând constant, pentru a evita formarea cocoloașelor.

După ce se termina de adăugat mălaiului, focul se dă la mic, iar conținutul se lasă la fiert. Pentru a nu se lipi, se amestecă în mod constant cu ajutorul unei linguri de lemn sau tel, iar pentru a iesi mai cremoasa se adaugă o jumatate de cană de lapte încălzit, în prealabil.

Se servește delicioasa ciulama de porumbei cu mămăliguță caldă.

Saint Jacques cu piure de topinambur... Somon cu sparanghel și sos olandez...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x