Antena Căutare

Creme Brulee, un desert delicios cu textură fină și înveliș crocant

Creme Brulee este un desert delicios cu textură fină și înveliș crocant, care cucerește instant, orice gurmand.

Creme Brulee este un desert delicios cu textură fină și înveliș crocant, care cucerește instant, orice gurmand.

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 g zahăr

Mod de preparare Creme Brulee
Se pune frișca lichidă, într-un vas, pe foc, împreună cu păstaia de vanilie.
Nu se lasă să atingă punctul de foerbere, doar trebuie să fie ușor fierbinte.
Se înlătură, apoi, păstaia de vanilie.
Gălbenușurile se freacă mai întâi cu un praf de sare, apoi se adaugă 75 g zahăr și se mixează, până acesta se dizolvă, iar gălbenușurile devin spumoase.
Se toarnă în fir subțire frișca încălzită și se mixează energic, până se omogenizează compoziția.
Se umplu cu această compoziție niște boluri ceramice care se așază într-o tavă de cuptor adâncă.
Se adaugă apă caldă,în tavă, până ajunge la 3/4 din înălțimea vaselor.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru 30-40 de minute.
Crema se dă la rece până devine fermă.
Restul de zahăr se întinde uniform peste crema răcită, înainte de servire și se arde cu lampa specială.
Se lasă să se întărească zahărul ars, apoi se poate servi.

Tiramisu cu cireșe confiate. Un desert la rece, rapid și ușor, pe placul tuturor!... Reţeta zilei! Trebuie să încerci negresa de post, o prăjitură absolut delicioasă, perfectă pentru zilele friguroase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x