Antena Căutare

Cum a fost răstignit, de fapt, Iisus Hristos? Uită ce știai până acum - FOTO

De-a lungul timpului, au existat nenumărate teorii legate de viața lui Iisus. Mulți istorici, cercetători au lansat supoziți șocante, care au creat o adevărată contradicție în mintea oamenilor.

De-a lungul timpului, au existat nenumărate teorii legate de viața lui Iisus. Mulți istorici, cercetători au lansat supoziți șocante, care au creat o adevărată contradicție în mintea oamenilor.

Dintr-o dată, tot ceea ce credeau că știu despre povestea Mântuitorului începea să se năruie. Fapt ce a dus la împărțirea acestora în două tabere, fiecare susținându-și punctul de vedere. Unii au fost de neclintit, în timp ce alții au început să își pună tot felul de întrebări.

Un subiect controversat este cel legat de răstignirea lui Iisus. Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente prezente în Biblie, fiind comemorat în fiecare an, în ziua Vinerii Mari.

Potrivit specialistei în domeniul studiilor religioase, Meredith Warren, în paginile Cărţii Sfinte există o serie de contradicţii privind desfăşurarea acestuia moment din istoria creștinității, scrie dailymail.co.uk.

Femeia a observat că în primele Evanghelii, cum este cea după Toma, nu apare această scenă, în timp ce, în Evangheliile canonice (cea după Matei, Marcu, Luca şi Ioan), este descrisă crucificarea, dar în moduri diferite, de fiecare dată.

Noul Testament nu prezintă cu exactitate modul în care Iisus a fost răstignit pe cruce. De exemplu, în Evanghelia după Ioan, se menționează faptul că Mântuitorului i-au fost bătute cuie în palme şi în picioare. Același lucru apare şi în versetul 21 din Evanghelia după Petru. Este prezentat momentul în care, după ce Iisus moare, îi sunt scoase cuiele din ambele mâini, potrivit dailymail.co.uk.

Și, totuși... ne-a păcălit istoria?

Încă din secolele I-II d.Hr, o dată cu apariția acestor scrieri, mai mulţi creştini au susţinut că au identificat cuiele cu care a fost răstignit Iisus. Chiar și așa, istoricii spun că nu există, încă, o conexiune cu momentul răstignirii prezent în scrierile amintite.

Prima reprezentare a răstignirii Mântuitorului datează din secolul al II-lea d.Hr. şi este denumită, "Alexamenos Graffito". Aceasta îl înfățișează pe Iisus diferit față de cum suntem noi obișnuiți. După cum spun istoricii, Mesia apare reprezentat având cap de măgar. Astfel, glorificarea este înlocuită cu batjocora.

Conform specialiştilor, imaginea ar fi fost realizată de cei care se împotriveau cultului creştin, dar care cunoşteau o parte din elementele specifice doctrinei acestuia. În reprezentare, apare textul: ,,Alexamenos îşi enervează zeul".

Legat de modul în care Iisus a fost răstignit pe cruce, primele dovezi atestă faptul că acesta a fost legat de mâini cu sfori. Unul dintre exemplele care ar putea susține această teorie este o piatră de inel, descoperită la Konstanz, Germania. Mântuitorul apare răstignit pe cruce, înconjurat de cei care asistă la această scenă, scrie dailymail.co.uk.

Deși apar extrem de multe cercetări care duc la lansarea unor puncte de vedere diferite, oamenii sunt liberi să creadă ce simt mai aproape de sufletul lor și să își însușească aceste credințe, după bunul plac.

Bere pe pâine? Acum este posibil! S-a lansat berea tartinabilă. Uite unde se găsește și cum o poți servi la micul dejun... Credeai că modelele “Victoria’s Secret”sunt cele mai frumoase? Stai să le vezi pe fetele astea din anii ’20! GALERIE FOT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x