Antena Căutare

Cum îți alegi locuința dacă intenționezi să ai un copil în viitorul apropiat

Știm că pentru un cuplu tânăr, aflat la început de relație, sau pentru un student energic, o garsonieră cu living, baie, hol și bucătărie este destul de încăpătoare. Nu și pentru o familie care intenționează să aibă primul lor copil. Lucrurile se schimbă complet atunci când în viața voastră apare un bebeluș. Și dacă până acum gândeați toate detaliile în doi, de acum înainte veți simți să le calculați în trei. De aceea, am pregătit acest articol în care trecem în revistă toate aspectele de care viitorii părinți trebuie să țină cont atunci când vor să se mute în casă nouă.

Cum îți alegi locuința dacă intenționezi să ai un copil în viitorul apropiat
Cum îți alegi locuința dacă intenționezi să ai un copil în viitorul apropiat

Ia în calcul toate aspectele ce țin de localizare

Dacă ai studiat deja cele mai noi anunturi imobiliare Bucuresti, probabil ai observat că multe dintre ele sunt atractive și oferă diferite oportunități din care îți este greu să alegi una singură. Pentru a-ți simplifica decizia, începe cu nevoile ce țin de localizare. Cu alte cuvinte, fă-ți o listă cu așteptările pe care le ai față de acest subiect. Poți face acest lucru dând răspunsuri la următoarele întrebări:

  • Îți dorești ca în jur să existe parcuri de joacă, zone verzi?
  • Cât de departe vrei să fie casa ta de locul actual de muncă?
  • Ce mijloace de transport dorești să existe în zonă?
  • La ce distanță sunt situate spitalele, școlile, hipermarketurile necesare ?

Atunci când cumperi un apartament sau o casă, cel mai probabil vei locui acolo mai mulți ani. De aceea, gândește-te și la momentul în care îl vei da pe cel mic la creșă sau grădiniță. Ce opțiuni ai când vine vorba de educația copilului? Mediul în care crește este destul de important și nu ține doar de familie, ci și de tipologia oamenilor apropiați, a viitorului anturaj.

Alege un apartament suficient de mare

O garsonieră este suficientă pentru un student sau un cuplu tânăr, dar neîncăpătoare pentru o familie cu unul sau doi copii. Așa că numărul membrilor familiei îți va spune și câte camere ar trebui să aibă noua ta locuință, ce dimensiune, câte băi și spații comune. Astfel, poți opta pentru apartamente cu două, trei sau patru camere și, în funcție de câtă intimitate vrei pentru familia ta, există două tipuri de compartimentare a locuințelor: decomandate sau semidecomandate. În apartamentul decomandat camerele sunt separate una de cealaltă printr-un hol, în timp ce în apartamentele semidecomandate, pentru unele spații trecerea se face dintr-o cameră în cealaltă. De exemplu, pentru a ajunge în dormitor sau baie este nevoie să treci prin livingul care se unește cu un hol mic. De asemenea, este important să ții cont și de confortul oferit de locuință înainte să o alegi. În funcție de acesta îți poți da seama și de dimensiunile ei.

Apartamente confort 0 (lux): apartamentul de patru camere are peste 100 mpu (metri patrati utili), apartamentul de trei camere are peste 80 mpu, apartamentul de două camere, peste 56 mpu, iar garsoniera confort Lux are peste 37 mpu.

Apartament confort 1: cel cu patru camere are 80-99 mpu, cel cu trei camere are 61-79 mpu, cel cu două camere are 44-55 mpu, iar garsoniera, între 33 mpu și 36 mpu.

Fii atent la costuri și facilități

Al treilea lucru extrem de important care trebuie luat în calcul ține de costuri și facilități. Când mergi să vizionezi apartamentul, interesează-te de utilitățile și dotările complexului.

Începe cu lucrurile esențiale: apă, curent, gaz, canalizare. Sistemul de încălzire și sistemul de apă caldă sunt extrem de importante atunci când ai un membru al familiei mai mic de doi anișori. La fel și nivelul de umiditate din locuință. Fii prudent la aspectele ce țin de umezeală: un apartament care nu are montate corect geamurile termopan, nu este izolat corect sau nu are balconul închis corespunzător îți poate da bătăi de cap. Mucegaiul care se dezvoltă în locuinţe din cauza umezelii poate provoca alergii, afecţiuni respiratorii, astm, punând în pericol sănătatea celui mic. De asemenea, fii atent la mirosurile din zona în care este amplasat apartamentul, la modul cum e construită canalizarea și cum este depozitat gunoiul.

Un alt aspect important este protecția împotriva cutremurelor. Este bine să te interesezi dacă apartamentul este construit conform normelor în ceea ce privește situațiile de urgență. În final, mai poți trece pe listă aspectele ce țin de etajul la care este situat apartamentul, dacă este unul convenabil pentru voi sau nu. Dacă alegi să stai la ultimele niveluri ale blocului, funcționalitatea, siguranța și dimensiunile liftului sunt importante atunci când ai un copil pe care îl vei plimba în primele luni de viață folosind căruciorul. De asemenea, este posibil să vrei să cumperi diverse obiecte de mobilier, cum sunt pătuțul celui mic, dulăpioare și rafturi pentru dormitorul lui, iar existența unui lift încăpător îți va ușura sarcina.

Urmărind toate aceste detalii, alegerea ta va fi cu siguranță potrivită pentru toți membrii familiei, așa că te vei putea bucura de decizia luată acum și în următorii 10-20 de ani.

Sursa foto: Kojala/ Shutterstock

Chiar si cei mai pretentiosi vor gasi cabina de dus ideala intr-un magazin online!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x