Antena Căutare

Anunț de ultima oră pentru toți șoferii! Poliția este pusă pe dat amenzi uriașe în aceste zone! Ce trebuie să faci ca să scapi de belele

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat mai multe informații de interes pentru toți șoferii români. 

Anunț de ultima oră pentru toți șoferii din România! Ce trebuie să știi ca să scapi de amenzi uriașe! În următoarele zone sunt amplasate peste 74 de camere de supraveghere ca să îi prindă în capcană pe șoferi! Vezi dacă și tu circuli pe aici

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat mai multe informații de interes pentru toți șoferii români.
Pentru a scăpa de amenzile usturătoare, este bine să aveți în calcul următoarele informații și să țineți cont de ele.

CNAIR este cu ochii pe șoferii care circulă ilegal fără rovinietă, iar acest lucru este posibil cu ajutorul a peste 74 de camere amplasate pe diferite drumuri din țară.
Conducătorii auto care nu își achită taxa unei roviniete vor trebui să scoată din buzunar o sumă considerabilă de bani care poate ajunge până la 4.500 de lei.

Mai jos veți găsi lista cu zonele unde se află cele mai multe camere. Dacă circuli des pe aici, ai grijă să verifici dacă ai rovinieta valabilă!
După cum reiese din datele furnizate de CNAIR, cele mai monitorizate drumuri sunt: Drumul Naţional 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti), Drumul Naţional 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni), Drumul Naţional 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca) şi Drumul Naţional 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni). Nici cei care circulă pe autostrăzi nu scapă de monitorizare, şi anume sunt amplasate camere video pentru verificarea rovinietei la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3).

Pentru a identifica şoferii care circulă fără rovinietă, pe lângă camerele video fixe, CNAIR mai utilizează şi 14 camere video mobile, distribuite pe întreg teritoriul naţional. Potrivit precizărilor reprezentanţilor CNAIR legate de camerele video mobile, acestea sunt amplasate “pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”.

Totodată, controlul existenţei şi a perioadei de valabilitate a rovinietei poate fi efectuat şi de către personalul împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi al CNAIR (în puncte de trecere a frontierei), spune ziarulunirea.ro.

Cel mai bun sfat din partea Poliției este ca fiecare șofer să se asigure că are rovinieta valabilă și plătită, întrucât costurile unei roviniete sunt infinit mai mici decât cele ale unei amenzi. Dacă nu ești sigur când ieși din oraș, cel mai sigur este să ți-o faci pentru un an la un cost mai mult decât decent!

Conform roviniete.ro prețul unei roviniete este următorul:

a) Categoria A - autoturisme

1 zi - nu poate fi achizitionata pentru categoria A;

7 zile – 3 euro;

30 de zile – 7 euro;

90 de zile – 13 euro;

12 luni – 28 euro.

b) Categoria B – vehicule de transport marfa cu MTMA (masa totala maxim autorizata) intre 0 si 3,5 tone.

1 zi - nu poate fi achizitionata pentru categoria B;

7 zile – 6 euro;

30 de zile – 16 euro;

90 de zile – 36 euro;

12 luni – 96 euro.

c) Categoria C – vehicule de transport marfa cu MTMA (masa totala maxim autorizata) intre 3,5 si 7,5 tone

1 zi – 4 euro;

7 zile – 16 euro;

30 de zile – 32 euro;

90 de zile – 92 euro;

12 luni – 320 euro.

d) Categoria D – vehicule de transport marfa cu MTMA (masa totala maxim autorizata) intre 7,5 si 12 tone

1 zi – 7 euro;

7 zile – 28 euro;

30 de zile – 56 euro;

90 de zile – 160 euro;

12 luni – 560 euro.

e) Categoria E – vehicule de transport marfa cu MTMA (masa totala maxim autorizata) mai mare sau egala cu 12 t, cu maxim 3 axe (inclusiv).

1 zi – 9 euro;

7 zile – 36 euro;

30 de zile – 72 euro;

90 de zile – 206 euro;

12 luni – 720 euro.

f) Categoria F – vehicule de transport marfa cu MTMA (masa totala maxim autorizata) mai mare sau egala cu 12 t, cu minimum 4 axe (inclusiv).

1 zi – 11 euro;

7 zile – 55 euro;

30 de zile – 121 euro;

90 de zile – 345 euro;

12 luni – 1.210 euro.

g) Categoria G – vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusive soferul) si maxim 23 de locuri pe scaune.

1 zi – 4 euro;

7 zile – 20 euro;

30 de zile – 52 euro;

90 de zile – 120 euro;

12 luni – 320 euro.

H) Categoria H – vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusive soferul).

1 zi – 7 euro;

7 zile – 35 euro;

30 de zile – 91 euro;

90 de zile – 210 euro;

12 luni – 560 euro.

Lovitură CRUNTĂ pentru sute de mii de șoferi din România. Pot plăti până la 8000 de lei!... Adevărul despre autostrăzile din România! Câți kilometri de autostradă ar putea avea țara noastră în 2019!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x