Antena Căutare

Cum preparăm rețeta de piept de pui kievskaia. Piept de pui cu unt și verdeață

Untul aromaizat cu multă verdeață este un ingredient vedetă în restaurante și tare gustoase ies preparatele în care se folosește. Vedeți mai jos o rețetă de piept de pui cu unt și verdeață, denumită Piept de pui kievskaia.

Cum preparăm rețeta de piept de pui kievskaia. Piept de pui cu unt și verdeață
piept de pui kievskaia

Inspirată din bucătăria rusească, rețeta de piept de pui kievskaia conține o combinație foarte reușită între șnițelul de pui clasic, cu o crustă crocantă de pesmet și o ruladă din piept de pui, numai că pieptul de pui ese umplut cu unt topit aromatizat cu usturoi si ierburi, ce va cuceri instant prin gust și frăgezime.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Ppiept de pui kievskaia:


  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lămâie
  • 200 g unt(65%)
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 5 căței de usturoi
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 250 gr pesmet

Rețeta Ppiept de pui kievskaia - Mod de preparare

Mai întâi pregătim untul aromatizat cu verdeață, care va trebui să stea la congelator o perioadă.

Tocăm verdețurile mărunt, pisăm usturoiul, radem puțină coajă de lămâie și le adăugăm peste untul moale, ținut la temperatura camerei.

Adăugăm și puțină sare și zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine totul, până se omogenizează.

Punem untul aromatizat într-o folie alimentară, îi dăm formă de rulou și îl dăm la congelator până când se întărește bine.

Citește și: Cum preparăm o delicioasă Ruladă din piept de curcan cu condimente și verdeață

Filetăm pieptul de pui, dar nu foarte subțite, apoi presăm fileurile cu podul palmei, le masăm cu zeamă de lămâie și le condimentăm cu sare, piper și cimbru.

Le lăsăm la odihnit, la rece și acoperite, până se întărește untul aromatizat.

Când este bine întărit untul, îl tăiem în rondele.

La capetele fileurilor din piept de pui așezăm 2-3 rondele de unt aromatizat, apoi rulăm fileurile.

Le prindem, eventual, cu scobitori, să strângem bine untul în interior.

Le tăvălim prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare, piper și o lingură de făină.

Citește și: Rețeta Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran

Le dăm din nou prin făină, iar prin compoziția de ouă, iar la final le trecem prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hărtie de copt.

Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.

Servim alături de un piure de cartofi în care adăugăm și puțin din untul aromatizat, sau o salată simplă de legume.

Sursa

Cum se prepară Sirop concentrat de soc și Socată. Două băuturi gustoase, răcoroase și sănătoase... Cea mai simplă rețetă de pandișpan cu căpșuni - rețeta lui Vlăduț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x